Product zoeken

Chōzuya
Japanse Chōzubachi


  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112

Item omschrijving - YO03010112
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Een Chōzuya (手水舎) is een klein paviljoen gelegen nabij de ingang van een Japans heiligdom, zoals een Shintoschrijn of Boeddhistische tempel. Chōzuya kun je vertalen als: de hut waar je, je handen wast. Dit omschrijft de functie op een perfecte manier. Het bevat namelijk een relatief grote Chōzubachi waar meerdere mensen tegelijk gebruik van kunnen maken. Het rituele wassen van de handen en reinigen van de mond bij een Chōzuya is een belangrijk deel van een respectvolle houding jegens het Japanse heiligdom dat je wenst te betreden.
Deze zeer unieke en speciale Chōzubachi was ooit onderdeel van een Chōzuya gelegen op heilige grond in Japan.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Edo-Meiji Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010112 60 cm 110 cm 60 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-10%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010117
-15%
Fukurō no Ishibashira, Japanse Stenen Pilaar - YO07010107
-15%
Ishi no Kaeru, Japans Kikker Beeld - YO07010108