Product zoeken

Hiroshima Tsuridōrō
Japanse Antieke Metalen Lantaarn


  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024

Item omschrijving - YO23010024
In Japan zien mensen een metalen lantaarn als heilige lichtbron. Ze worden hierdoor vaak gebruikt bij Boeddhistische tempels of Shinto schrijnen. Maar ook bij mensen thuis, in de tuin of zelfs binnen, zorgt een authentieke metalen lantaarn voor veel sfeer. De verlichting in de lantaarn kan op meerdere manieren worden geregeld, zoals bijvoorbeeld met een kaars. Het is gebruikelijk om de lantaarn op te hangen. De naam in het Japans is dan ook Tsuridōrō (釣り灯籠), wat hangende lantaarn betekent. Uiteraard is de lantaarn ook meer dan geschikt om neergezet te worden. Een Tsuridōrō is dus een uniek multifunctioneel ornament met verschillende variatiemogelijkheden.

Deze specifieke Tsuridōrō vindt zijn oorsprong in de prefectuur van Hiroshima. De lantaarn staat op drie poten en heeft een zeer rustieke uitstraling. Vanwege zijn oorsprong staat de lantaarn bekend als de Hiroshima-ken Tetsudōrō (広島県の鉄灯籠), oftewel de metalen lantaarn van Hiroshima prefectuur. De benamingen Tsuridōrō en Tetsudōrō worden door elkaar heen gebruikt, waarbij Tsuridōrō een hangende lantaarn en Tetsudōrō een metalen lantaarn betekent.

Specificaties
• Herkomst: Onomichi, Hiroshima prefectuur
• Materiaal: Gietijzer
• Leeftijd: Shōwa Periode
• Conditie: Roestig

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010024 21 cm 21 cm 35 cm Eur 775.00

775.00

Discount Corner
-15%
Kikkou Seki Steen, Japanse Siersteen - YO06010110
-10%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010117
-10%
Kawara, Japanse Keramische Dakpan - YO23010076