Zoek in Shop
Igokochi Niwakoya - Prefab Japans Tuinhuisje

 • japans tuinhuisje
 • japans theehuisje
 • japans timmerwerk
 • japans timmerwerk
 • japans theehuis
 • japans theehuisje
 • japans houtwerk
 • japans timmerwerk
 • japans tuinhuis
 • japans theehuisje
 • japans timmerwerk

Algemene Informatie | Praktische Informatie

De knusheid van thuis in de Japanse tuin
Japanse tuinen zijn geroemd om hun traditionele tuinhuizen, ook wel bekend als Niwakoya (庭小屋). Deze tuinhuizen worden gebruikt voor verscheidene culturele activiteiten als Ikebana, Bonsai, kaligrafie, Origami en de theeceremonie. Al deze activiteiten hebben één ding gemeen. Het uitoefenen in rust en comfort is essentieel. Rust en comfort dat een volledig geïsoleerd tuinhuisje op zeer bijzondere wijze kan bieden.

Het interieur van een traditioneel Japans tuinhuisje bevat specifieke houtwerk elementen. Bijvoorbeeld de Tokonoma (床の間), een verhoogd platform waar kunst als Bonsai en Suiseki op tentoongesteld kunnen worden. Naast de Tokonoma bevindt zich vaak een pilaar van natuurlijk ogend hout genaamd Tokobashira (床柱). Tevens worden regelmatig Japanse stijl zwevende planken genaamd Chigaidana (違い棚) bevestigd aan de muur schuin boven de Tokonoma. De vloeren worden gemaakt van houten planken die kunnen worden voorzien van Tatami matten voor ultiem comfort.

Japanse tuinhuizen zijn vaak voorzien van een smalle traditionele veranda genaamd Engawa (縁側). De Japanse tuin van vandaag de dag is voornamelijk tot stand gekomen tijdens de Heian periode (794-1185), waarbij de Engawa gezien werd als het ultieme gezichtspunt. Tijdens het zitten op de Engawa kan men genieten van een mooi uitzicht over de tuin, waarbij het te bewonderen is als een gedetailleerd schilderij dat tot leven is gekomen.

Waarschijnlijk het meest belangrijke principe van de Japanse tuin is dat het een zekere natuurlijke essentie moet uitstralen. Dit omvat ook de tuinhuisjes tot op zekere hoogte. Al zijn ze niet natuurlijk in hun vorm, ze bestaan voornamelijk uit natuurlijke elementen. In dit geval het houten element.

De Igokochi Niwakoya van Yokoso Japanese Gardens is ontwikkeld als de ultieme plek van comfort in de Japanse tuin. Deze gedachte vormde de inspiratie voor de naam Igokochi (居心地), wat Japans is voor comfort. Als de drie karakters naast elkaar worden bekeken, gebaseerd op de individuele betekenis, vertaald het naar: De plek waar het hart ligt.

Geïnspireerd door traditionele Japanse architectuur
Een brede variatie aan traditionele tuinhuizen zijn in Japan te bewonderen. Vele hiervan vormde een bron van inspiratie voor de Igokochi Niwakoya. De meeste inspiratie komt zonder twijfel van het theehuisje dat onderdeel is van de Japanse tuin van de Kōdai-ji (高台寺) tempel in Kyoto. Feitelijk gezien is de Igokochi Niwakoya ontworpen als de kleinere versie van het Kōdai-ji theehuisje.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes
Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (incl. Btw)
Japans tuinhuis Igokochi Niwakoya zoals afgebeeld. uitvoering Kawara dakpannen, ca. 22 m3 Prijzen in euros en incl Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Binnenmaat Breed, diep, hoog 260x260x300/210 cm
Buitenmaat Breed, diep, hoog 396x375x310/220 cm
Bouwkosten Casco per m3 Op aanvraag
Isolatie rondom per m3 Op aanvraag
Optie luxe ingebouwde tokonoma Op aanvraag
Fundering per m2 Op aanvraag

 

Overige Constructies - Gerelateerd

Prefab Japanse Villa Zenkei
Zenkei

Modulaire Zenkei landhuis, buitenverblijf of vakantiehuis (Japans voor de gehele vorm, de perfecte vorm) is ontworpen met slechts 1 doel voor ogen...

Prefab Japans Paviljoen Furi Damu
Furi Damu

Het op Japans thema gebaseerde Furi Damu paviljoen is het grootste type van de exclusief door Yokoso Japanese Gardens ontworpen en gepro...

Prefab Japanse Bungalow Jounetsu
Jounetsu

Evenals de overige exclusief door Yokoso Japanese Gardens ontworpen en geproduceerde tuinhuizen, paviljoens en bungalows is...

Prefab Japans Tuinhuis Yokaze
Yokaze

Wat is er heerlijker dan in de openlucht en uit de wind rustig van uw Japanse tuin te genieten. Het op traditioneel ontwerp begaseerde Japanse...

 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Bij aankoop gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden
Akkoord Disclaimer    Lees Disclaimer    Algemene Voorwaarden    Nieuwsbrief