Product zoeken

Japanse Chozubachi Tsukubai - Fuzen Zenigata


  • Japanse Chozubachi Tsukubai - Fuzen Zenigata - 0301-0073
  • Japanse Chozubachi Tsukubai - Fuzen Zenigata - 0301-0073
  • Japanse Chozubachi Tsukubai - Fuzen Zenigata - 0301-0073

Item omschrijving
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Letterlijk betekent Chōzubachi dan ook: handenwaterbak.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Dit type Chōzubachi staat bekend als de Fuzen Zenigata (布泉銭形). Fuzen is de Japanse uitspraak voor een antieke Chinese munt genaamd Bujian. Deze Chōzubachi is een exacte kopie van de Bujian munt in zowel de vorm als de symbolen die erop te zien zijn.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmeting | Toon extra info... | Shipping excluded - info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0301-0073 59 cm 59 cm 32 cm Eur 1890.00

10% korting! 2100.00
1890.00
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden