Product zoeken

Japanse Chōzubachi Tsukubai Lotus


  • Japanse Chōzubachi Tsukubai Lotus - YO03010072
  • Japanse Chōzubachi Tsukubai Lotus - YO03010072
  • Japanse Chōzubachi Tsukubai Lotus - YO03010072

Item omschrijving - YO03010072
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Een Tsukubai is een al dan niet natuurlijk gevormde stenen reservoir welke geplaatst wordt bij de ingang van een heilige plaats. Hier kunnen de handen en de mond worden gereinigd. Dit ritueel reinigen wordt gedaan voor het betreden van de tempel of voor het bijwonen van de theeceremonie. De naam komt van het Japanse Tsukubau wat neerbuigen betekent. Het tonen van nederigheid.

Tetsubachi en Chōzubachi zijn gewoonlijk van steen of graniet en meestal voorzien van een bamboe lepel en steun, Hishaku Oki genoemd. Vaak wordt het water aangevoerd vanuit een bamboe kraan. in het Japans een Kakei.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto
• Materiaal: Shirakawa steen
• Leeftijd: Edo Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010072 55 cm 55 cm 32 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Ishi no Kaeru, Japans Kikker Beeld - YO07010108
-15%
Yukimi Gata, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010026
-10%
Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010117