Product zoeken

Japanse Lantaarn Oki-doro Gata


  • Japanse Lantaarn Oki-doro Gata - 0102-0013
  • Japanse Lantaarn Oki-doro Gata - 0102-0013

Item omschrijving
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste examplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

Japanse Lantaarn Oki-doro Gata ofwel verplaatsbare lantaarns zijn zo genoemd omdat ze geen vaste plaats in de tuin hebben. Ze kunnen gemakkelijk opgenomen en verplaatst. Waarschijnlijk zijn deze lantaarns gemaakt naar een voorbeeld van de hangende metalen lantaarns welke na gebruik even op de grond werden gezet. Deze lantaarns vinden we meestal bij de ingang van het huis en langs de paden in de tuin.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Graniet 603
• Leeftijd: Replica

Model en afmeting | Toon extra info... | Shipping excluded - info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0102-0013 40 cm 40 cm 55 cm Eur Item is in bestelling

Item is in bestelling
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden