Product zoeken

Japanse Lantaarn Sunshoan Gata


  • Japanse Lantaarn Sunshoan Gata - YO01010051
  • Japanse Lantaarn Sunshoan Gata - YO01010051

Item omschrijving - YO01010051
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste exemplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

De Japanse Lantaarn Sunshoan Gata. Wij vermoeden dat deze lantaarn een combinatie is van een Sunshoan waar op een later tijdstip een basis bij is gevoegd. Het lichthuis toont duidelijke kenmerken van de Sunshoan lantaarn terwijl de onderkant meer weg heeft van een Nozura. Alles bij elkaar een mooie en zeer oude unieke Japanse lantaarn.

Specificaties
• Herkomst: Nara, Kyoto
• Materiaal: Hirukawa steen
• Leeftijd: Edo Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010051 70 cm 70 cm 80 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-10%
Shikaku Ikekomi Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010135
-15%
Michi Shirube-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010241
-15%
Renge-ji Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010066