Planten & Bomen

Product zoeken

Japanse Lantaarn Taihei Gata... - 0101-0078


  • Japanse Lantaarn Taihei Gata - 0101-0078
  • Japanse Lantaarn Taihei Gata - 0101-0078
  • Japanse Lantaarn Taihei Gata - 0101-0078
  • Japanse Lantaarn Taihei Gata - 0101-0078

Item omschrijving
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste examplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

De Japanse Lantaarn Taihei Gata. Een ietwat stoere Japanse stenen lantaarn is gebaseerd op de Kasuga Lantaarn. Deze Japanse lantaarn is uitgevoerd in de Taihei stijl, genoemd naar de Taihei Shrine in Kagoshima, Sendai prefecture. De lantaarn kan worden herkend aan de nogal zware hoed met blokvormige uitstulpsels, Warabite, op de hoed. De hoofdvorm van deze lantaarn is een zeshoek. De voet is rond en gedecoreerd met lotusblad.

Specificaties
Herkomst: Nara
Materiaal: Shirakawa steen
Leeftijd: Meiji Periode

Knowledge Base ▸
Voor een overzicht van de beschikbare materialen, zie "Knowledge Base" in het hoofdmenu. In de maatvoering kunnen zich kleine afwijkingen voordoen. Vraag voor beschikbaarheid in overige afmetingen en materialen. Gebruik ons contactformulier om uw wensen kenbaar te maken.

Certificaat van Echtheid ▸
Bewijs van authenticiteit is erg belangrijk waar het gaat om waardevolle antieke objecten. Onze specialisten taxeren uw object en leggen de waarde vast in een Certificaat van Echtheid...

Model en afmeting

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0101-0078 75 cm 75 cm 240 cm € 3750.00

€ 3750.00
Koop Japanse Lantaarn Taihei Gata - 0101-0078

De prijs van het item is exclusief kosten voor transport.
Gebruik het contactformulier hieronder voor een prijsopgave.


Yokoso Japans Tuincentrum Brochure Stuur deze pagina per email
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden