Planten & Bomen

Product zoeken

Japanse Lantaarn Yama Gata... - 0101-0010


  • Japanse Lantaarn Yama Gata - 0101-0010
  • Japanse Lantaarn Yama Gata - 0101-0010
  • Japanse Lantaarn Yama Gata - 0101-0010

Item omschrijving
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste examplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

De Japanse Lantaarn Yama Gata of Yama doro. Yama betekent berg in het Japans, hebben een rustiek uiterlijk. Gemaakt van onbehandelde stenen en rotsen zien ze er vaak wat cartoonesk uit. Deze lantaarns bestaan vaak uit een enkel stuk onbehandeld rots waarvan de natuurlijke vorm wordt gebruikt. Deze lantaarns hebben geen lichthuis maar zijn meestal voorzien van smeedijzeren lantaarns hangend aan een ketting.

Specificaties
Herkomst: Nara, Kyoto
Materiaal: Kurama steen
Leeftijd: Meiji Periode

Knowledge Base ▸
Voor een overzicht van de beschikbare materialen, zie "Knowledge Base" in het hoofdmenu. In de maatvoering kunnen zich kleine afwijkingen voordoen. Vraag voor beschikbaarheid in overige afmetingen en materialen. Gebruik ons contactformulier om uw wensen kenbaar te maken.

Certificaat van Echtheid ▸
Bewijs van authenticiteit is erg belangrijk waar het gaat om waardevolle antieke objecten. Onze specialisten taxeren uw object en leggen de waarde vast in een Certificaat van Echtheid...

Model en afmeting

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0101-0010 60 cm 90 cm 100 cm € 3250.00

€ 3250.00
Koop Japanse Lantaarn Yama Gata - 0101-0010

De prijs van het item is exclusief kosten voor transport.
Gebruik het contactformulier hieronder voor een prijsopgave.


Yokoso Japans Tuincentrum Brochure Stuur deze pagina per email
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden