Product zoeken

Japanse Tsukubai Shikoku


  • Japanse Tsukubai Shikoku - 0301-0019
  • Japanse Tsukubai Shikoku - 0301-0019

Item omschrijving
Een Tsukubai is eigenlijk de term voor de complete opstelling van een Tetsubachi of Chozubachi een lantaarn en een aantal stenen. Vaak wordt een Oribe lantaarn achter het waterbasin geplaatst en worden stenen met verschillende functie, Yaku-ishi, rond het waterbasin geplaatst. Een waterbasin met verschillende stenen, Teshoku-ishi en Yuoke-ishi aan de linker- en aan de rechterzijde geplaatst. De Suimon in het midden en de Mae-ishi ervoor.

Een Tsukubai is een al dan niet natuurlijk gevormde stenen reservoir welke geplaatst wordt bij de ingang van een heilige plaats. Hier kunnen de handen en de mond worden gereinigd. Dit ritueel reinigen wordt gedaan voor het betreden van de tempel of voor het bijwonen van de theeceremonie. De naam komt van het Japanse Tsukubau wat neerbuigen betekent. Het tonen van nederigheid.

Tetsubachi en Chozubachi zijn gewoonlijk van steen of graniet en meestal voorzien van een bamboe lepel en steun, Hishaku Oki genoemd. Vaak wordt het water aangevoerd vanuit een bamboe kraan. in het Japans een Kakei.

Shikoku stenen zijn bijzonder en zeldzaam. De stenen zelf mogen niet meer in Japan gedolven en worden beschouwd als nationaal erfgoed.

Specificaties
• Herkomst: Shikoku
• Materiaal: Shikoku steen
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmeting | Toon extra info... | Shipping excluded - info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0301-0019 65 cm 75 cm 55 cm Eur Dit item is verkocht

Dit item is verkocht
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden