Planten & Bomen

Product zoeken

Japanse Tsukubai Vijzel... - 0301-0041


  • Japanse Tsukubai Vijzel - 0301-0041
  • Japanse Tsukubai Vijzel - 0301-0041

Item omschrijving
Een Tsukubai is eigenlijk de term voor de complete opstelling van een Tetsubachi of Chozubachi een lantaarn en een aantal stenen. Vaak wordt een Oribe lantaarn achter het waterbasin geplaatst en worden stenen met verschillende functie, Yaku-ishi, rond het waterbasin geplaatst. Een waterbasin met verschillende stenen, Teshoku-ishi en Yuoke-ishi aan de linker- en aan de rechterzijde geplaatst. De Suimon in het midden en de Mae-ishi ervoor.

Een Tsukubai is een al dan niet natuurlijk gevormde stenen reservoir welke geplaatst wordt bij de ingang van een heilige plaats. Hier kunnen de handen en de mond worden gereinigd. Dit ritueel reinigen wordt gedaan voor het betreden van de tempel of voor het bijwonen van de theeceremonie. De naam komt van het Japanse Tsukubau wat neerbuigen betekent. Het tonen van nederigheid.

Tetsubachi en Chozubachi zijn gewoonlijk van steen of graniet en meestal voorzien van een bamboe lepel en steun, Hishaku Oki genoemd. Vaak wordt het water aangevoerd vanuit een bamboe kraan. in het Japans een Kakei.

Specificaties
Herkomst: Kyoto
Materiaal: Kurama steen
Leeftijd: Meiji Periode

Knowledge Base ▸
Voor een overzicht van de beschikbare materialen, zie "Knowledge Base" in het hoofdmenu. In de maatvoering kunnen zich kleine afwijkingen voordoen. Vraag voor beschikbaarheid in overige afmetingen en materialen. Gebruik ons contactformulier om uw wensen kenbaar te maken.

Certificaat van Echtheid ▸
Bewijs van authenticiteit is erg belangrijk waar het gaat om waardevolle antieke objecten. Onze specialisten taxeren uw object en leggen de waarde vast in een Certificaat van Echtheid...

Model en afmeting

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
0301-0041 40 cm 40 cm 20 cm € 325.00

€ 325.00
Koop Japanse Tsukubai Vijzel - 0301-0041

De prijs van het item is exclusief kosten voor transport.
Gebruik het contactformulier hieronder voor een prijsopgave.


Yokoso Japans Tuincentrum Brochure Stuur deze pagina per email
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden