Product zoeken

Maru Yukimi Gata Ishidōrō
Japanse Stenen Lantaarn


  • Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010147
  • Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010147
  • Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010147
  • Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010147

Item omschrijving - YO01010147
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Yukimi Gata Ishidōrō (雪見型石灯籠) is de bekendste lantaarn die laag bij de grond staat. Yukimi is Japans voor het zien van sneeuw. Deze naam is gebaseerd op het feit dat de Kasa (傘) of hoed van de lantaarn tijdens de koude winter dagen bedekt kan raken met sneeuw. Wat makkelijker te zien is dan bij de meeste andere lantaarns. Hierdoor staat de Yukimi lantaarn ook wel bekend als de sneeuwlantaarn.

Maru (丸) is het Japanse woord voor rond. Dit verwijst naar de algemene vorm van deze bekende variant van de Yukimi lantaarn .

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Edo Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010147 126 cm 126 cm 140 cm Eur 11500.00

11500.00

Discount Corner
-15%
Michi Shirube-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010241
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010232
-15%
Kominka Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010182