Product zoeken

Okidoro Gata Ishidōrō
Replica Stenen Lantaarn


  • Okidoro Gata Ishidōrō, Replica Stenen Lantaarn - YO01020013
  • Okidoro Gata Ishidōrō, Replica Stenen Lantaarn - YO01020013

Item omschrijving - YO01020013
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Okidoro Gata Ishidōrō is een stenen lantaarn die bekend staat om zijn vierkante voorkomen. Dit neutrale uiterlijk zorgt ervoor dat de lantaarn op vrijwel iedere plek in de tuin volledig tot zijn recht komt.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Zilvergrijs graniet
• Leeftijd: Replica

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01020013 40 cm 40 cm 55 cm Eur Item is in bestelling

Item is in bestelling

Discount Corner
-20%
Hachiman Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010160
-10%
Shikaku Ikekomi Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010135
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010232