Product zoeken

Shihōbutsu
Japanse Chōzubachi Tsukubai


  • Shihōbutsu, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010075
  • Shihōbutsu, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010075
  • Shihōbutsu, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010075
  • Shihōbutsu, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010075

Item omschrijving - YO03010075
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

De Shihōbutsu Chōzubachi (四方仏手水鉢) is een zeer authentieke waterreservoirornament dat honderden jaren geleden in Japan is ontstaan. Shihōbutsu is Japans voor de Boeddha van vier richtingen, een zeer toepasselijke naam aangezien iedere zijde van de vierkante Chōzubachi is gegrafeerd met een Boeddha. Het is daarom vanzelfsprekend dat de Shihōbutsu Chōzubachi vaak bij Boeddhistische tempels in Japan wordt toegepast.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Kurama steen (鞍馬石)
• Leeftijd: Vroege Edo Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010075 53 cm 53 cm 48 cm Eur 5525.00

15% korting! 6500.00
5525.00
Koop Shihōbutsu, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010075 Yokoso Japanese Garden Center BrochureSend to a friend

Discount Corner
-20%
Kazarizara, Japans Ornamentaal Bord - YO23010107
-10%
Inakafū Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010020
-20%
Aoishi Steen, Japanse Siersteen - YO06010143
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden