Product zoeken

Shikoku Steen
Japanse Siersteen


  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010235
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010235
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010235
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010235
  • Shikoku Steen, Japanse Siersteen - YO06010235

Item omschrijving - YO06010235
Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit is hoe het aanleggen van Japanse tuinen wordt omschreven door de Sakuteiki, het oudste document over de Japanse tuin. De zin is oud Japans en betekent het zetten van stenen. De belangrijke rol van stenen en rotsen wordt hiermee sterk benadrukt.

Het correct toepassen van sierstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van zo goed als elke Japanse tuin. Voordat de rest van de tuin kan worden aangelegd moeten de rotsen en stenen worden geplaatst. Wij noemen dit de backbone of Kikotsu (気骨) van de tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Hier spelen stenen en rotsen een significante rol, aangezien het elementen betreft, die rechtstreeks en onbewerkt uit de natuur afkomstig zijn.

Shikoku stenen zijn de meest bijzondere en zeldzame stenen uit de Yokoso Japanese Gardens collectie. De steensoort wordt gezien als nationaal erfgoed door de Japanse overheid, wat betekent dat men het niet meer mag delven of exporteren. De Shikoku stenen die wij aanbieden zijn afkomstig uit geruimde tuinen, wat het voor ons mogelijk maakt om ze in onze collectie aan te bieden.

De authentieke Japanse sierstenen uit de gehele collectie worden met de hand geselecteerd door onze kundige partners in Japan. Op deze manier zijn wij er zeker van dat wat wij aanbieden van de hoogst mogelijke kwaliteit is, om zo echte hoogwaardige Japanse tuinen te kunnen aanleggen.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shikoku steen (四国石)

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010235 72 cm 101 cm 37 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-10%
Hokkaidō Kibori Kuma, Antieke Houten Beer Beeld - YO23010058
-10%
Inakafū Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010020
-10%
Kawara, Japanse Keramische Dakpan - YO23010076