Zoek Producten

Japanse Lantaarn Kogiku Gata


  • Japanse Lantaarn Kogiku Gata - YO01010048
  • Japanse Lantaarn Kogiku Gata - YO01010048
  • Japanse Lantaarn Kogiku Gata - YO01010048

Item omschrijving - YO01010048
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste exemplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

De Japanse Lantaarn Kogiku Gata. Een vrij eenvoudige bescheiden Japanse lantaarn, waarschijnlijk ooit uitgevoerd als Maruro-ji Gata waar later een voet bij is gezocht. De hoed heeft een patroon van 6 lotusbladeren.

Specificaties
• Herkomst: Nara
• Materiaal: Kurama steen
• Leeftijd: Edo Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010048 50 cm 50 cm 120 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010245
-20%
Rankan Ishidōrō, Japanse Stenen Brugpaal Lantaarn - YO01010086
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010058