Zoek Producten

Japanse Lantaarn Mizubotaru Gata


  • Japanse Lantaarn Mizubotaru Gata - YO01010144
  • Japanse Lantaarn Mizubotaru Gata - YO01010144
  • Japanse Lantaarn Mizubotaru Gata - YO01010144
  • Japanse Lantaarn Mizubotaru Gata - YO01010144

Item omschrijving - YO01010144
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste exemplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

Japanse lantaarn Mizubotaru toro, ook bekend als Mizu Hotaru, dit is de water vuurvlieg lantaarn. Deze stenen lantaarn is geinspireerd op de gloed van vuurvliegjes die s nachts in het tuinwater reflecteerd. De lantaarn wordt meestal naast het water aan de andere kant geplaatst om de vuurvliegreflecties aan de toeschouwer te geven. De naam is mogelijk afkomstig van de beroemde Japanse roman, The Tale of Genji van Lady Murasaki. Een ander verhaal beweert dat prins Yakahito de weerspiegeling in de wateren van Katsura Rikyu zag en ten onrechte dacht dat het een groep vuurvliegjes boven het water was. Een lantaarn van het Ikekomi-type, de ronde voet in de grond geplant. Het lichthuis is vierkant met vierkante openingen aan de zijkanten en dubbele driehoekige openingen aan de voor- en achterkant. Het is bedekt met een ongewoon gevormd dak.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya
• Materiaal: Shirakawa steen
• Leeftijd: Edo-Meiji Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010144 50 cm 50 cm 110 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Oribe Gata Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010127
-20%
Rankan Ishidōrō, Japanse Stenen Brugpaal Lantaarn - YO01010086
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010058