Zoek Producten

Japanse Lantaarn Rikyu Type Gata


  • Japanse Lantaarn Rikyu Type Gata - YO01010104
  • Japanse Lantaarn Rikyu Type Gata - YO01010104
  • Japanse Lantaarn Rikyu Type Gata - YO01010104
  • Japanse Lantaarn Rikyu Type Gata - YO01010104

Item omschrijving - YO01010104
Japanse stenen lantaarns, Toro, of Tourou in het Japans. De vroegste exemplaren werden in Japan geintroduceerd door Korea vanuit China. Japanse stenen lantaarns, Ishidourou, werden gebruikt als heilige lichtbron bij tempels en shrines. Later werden de lantaarns ook toegepast bij religieuze gebouwen en gebieden. Rond de 16 eeuw raakten de Japanse stenen lantaarn in de mode bij de theemeesters. Sindsdien vinden we in elke theetuin wel een of meer Japanse stenen lantaarns.

Japanse lantaarns zijn veelal opgebouwd uit verschillende segmenten, waaronder van onder naar boven, de basis: Kiso, de kolom: Sao, basis onder lichthuis: Chudai, het lichthuis: Hibukuro, het dak: Kasa, en de knop: Houju.

Japanse Lantaarn Rikyu Gata. Sen no Rikyu was een belangrijke Japanner uit de Sengoku-periode die een grote invloed had op de vorming van de Japanse theeceremonie. De Rikyu lantaarn was een van zijn favoriete Japanse lantaarns. De lantaarn heeft een nogal zware, hoge hoed. Op sommige delen zijn lotus bladeren afgebeeld.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya
• Materiaal: Hirukawa steen
• Leeftijd: Meiji Periode

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010104 55 cm 55 cm 182 cm Eur Item is Verkocht

Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010245
-15%
Nozura-dōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010058
-20%
Sandai Jinja Ishidōrō, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010098