te koop, kopen, kiku chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, lotus chrysanten schaal, zilvergrijs graniet, replica schaal

Zoeken
Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament
  • Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - YO03020003
  • Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - YO03020003
  • Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - YO03020003
  • Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - YO03020003
  • Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - YO03020003

Item omschrijving - YO03020003
Kiku Chozubachi, Stenen Tsukubai Water Ornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Deze Chōzubachi is gevormd als een chrysant, het nationale symbool van Japan en de Japanse keizerlijke familie. Hierdoor draagt het waterornament de naam Kiku (菊), het Japanse woord voor chrysant.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Zilvergrijs graniet
• Leeftijd: Replica

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03020003 45 cm 45 cm 20 cm € 525.00

EUR: 525.00  ≈  EUR:  525.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#KikuChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #LotusChrysantenSchaal #ZilvergrijsGraniet #ReplicaSchaal Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266