Zoek Producten

Kodai Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Replica Stenen Lantaarn


  • Kodai Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Replica Stenen Lantaarn - YO01020014
  • Kodai Maru Yukimi Gata Ishidōrō, Replica Stenen Lantaarn - YO01020014

Item omschrijving - YO01020014
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Yukimi Gata Ishidōrō (雪見型石灯籠) is de bekendste lantaarn die laag bij de grond staat. Yukimi is Japans voor het zien van sneeuw. Deze naam is gebaseerd op het feit dat de Kasa (傘) of hoed van de lantaarn tijdens de koude winter dagen bedekt kan raken met sneeuw. Wat makkelijker te zien is dan bij de meeste andere lantaarns. Hierdoor staat de Yukimi lantaarn ook wel bekend als de sneeuwlantaarn.

De Kodai Maru Yukimi Gata stenen lantaarn is een eeuwenoude variatie op de Yukimi lantaarn met een ronde Kasa. Het Japanse woord Kodai (古代) betekent tijden van lang geleden, wat refereert naar de oude achtergrond van de lantaarn. Daarnaast betekent het woord Maru (丸) rond, wat slaat op de vorm van de Kasa. De lantaarn staat op drie poten en heeft een Hibukuro waarop een zon, moon of beide te zien is.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Zilvergrijs graniet
• Leeftijd: Replica

Shipping info
Yokoso Japanese Gardens bezorgt wereldwijd van deur tot deur. De verzendkosten zijn sterk afhankelijk van de bezorglocatie en de grootte van de bestelling. Tijdens het plaatsen van uw bestelling zouden wij u graag willen vragen om uw adres te specificeren. We zullen u dan zo spoedig mogelijk voorzien van een gedetailleerde offerte van de totale kosten. Het staat u volledig vrij om hierna te bepalen of u uw bestelling wilt doorzetten.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01020014 40 cm 40 cm 45 cm Eur Item is in bestelling

Item is in bestelling

Discount Corner
-15%
#LstName - YO01010234
-20%
#LstName - YO01020021
-15%
#LstName - YO01010055