te koop, kopen, nozura doro, japanse stenen lantaarn, yamadoro, japanse toro, japanse tuinlantaarn, japanse granieten lantaarn, japanse tempellantaarn, japanse ruwsteen lantaarn, natuurlijke stenen lantaarn, japans antiek, nagoya, shikoku steen, meiji periode

Zoeken
Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010057
  • Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010057
  • Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010057
  • Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010057

Item omschrijving - YO01010057
Shikoku Nozura-doro, Japanse Stenen Lantaarn - Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanse tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

Nozura-dōrō (野面灯籠) kan letterlijk worden vertaald als lantaarn van ruw steen, een erg toepasselijke naam. De bekende lantaarnsoort bestaat voor het grootste deel uit ongepolijst steen. Dit geeft de lantaarn een natuurlijk en rustiek voorkomen waardoor hij volledig kan opgaan in een tuin of landschap. Een belangrijk principe van de traditionele Japanse tuin is dat het de ware essentie van de natuur moet nabootsen. Iets waar een lantaarn als de Nozura-dōrō een significante bijdrage aan kan leveren.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Shikoku steen (四国石) / Iyo steen (伊予石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010057 65 cm 110 cm 110 cm € 4950.00

EUR: 4950.00  ≈  EUR:  4950.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#NozuraDoro #JapanseStenenLantaarn #Yamadoro #JapanseToro #JapanseTuinlantaarn #JapanseGranietenLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseRuwsteenLantaarn #NatuurlijkeStenenLantaarn #JapansAntiek #Nagoya #ShikokuSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Ibigawa Steen, Japanse Siersteen - YO06010165
-20%
Dokoro, Japanse Koperen Wierookbrander - YO23010135
-15%
Sarutahiko Ishidohyo, Japanse Stenen Paal - YO07010002