Japanse Rotsen & Stenen ▸ Bekijk onze Catalogus


  • japanse keien
  • japanse keien te koop
  • japanse rotsen te koop
  • japanse keien te koop
  • japanse keien te koop
  • japanse zwerfkeien kopen
  • japanse keien te koop
  • japanse rotsen kopen
  • karesansui
  • japanse keien kopen

Ishi wo tateru koto
De selectie en het plaatsen van rotsen en stenen vormt het belangrijkste deel van het aanleggen van de japanse tuin. In het eerste Japanse handboek voor de bouw van tuinen, de Sakuteki wordt het aanleggen van de tuin aangeduid met "het zetten van de stenen", ishi wo tateru koto. In de Sakuteki worden zeer specifieke regels gehanteerd met betrekking tot de keuze van en de plaats van de te zetten stenen. Wanneer stenen op de verkeerde plaats worden gezet zou dit ongeluk brengen voor de eigenaar van de tuin en zijn familie.

De Japanse tuinmanual classificeerd rotsen als lang verticaal, laag verticaal, gebogen, plat en laag. Voor het creeren van "bergen" worden voornamelijk ruwe bergstenen met scherpe gepunte randen toegepast. Gladde afgeronde sedimentaire rotsen en stenen worden gebruikt voor de simulatie van oevers in de "gravel" rivieren en kustlijnen. Binnen de Japanse tuin spelen idividueel geplaatste rotsen en stenen nauwelijks een rol. De nadruk ligt op de harmonie van de compositie.

Regels voor het zetten van stenen
Er zijn heel veel regels met betrekking tot de plaatsing van stenen en rotsen in de Japanse tuin. Bijvoorbeeld; "zorg er altijd voor dat alle stenen en rotsen in de compositie met hun beste kant naar voren worden geplaatst. Wanneer een steen een niet zo fraaie bovenkant heeft zorg er dan voor dat de nadruk wordt gelegd op een van de zijkanten ook al betekent dit dat de steen onder een bepaalde hoek moet worden geplaatst. Niemand zal het opvallen. Er zullen altijd meer horizontaal dan verticaal geplaatste stenen zijn. Wanneer er "weg rennende" stenen zijn, zorg er dan voor dat er ook "jagende" stenen zijn. Als er "leunende" rotsen zijn dan moeten er ook "steunende" rotsen zijn.

Stenen worden bijna nooit in een rechte lijn of in symetrisch patroon gezet. De meest voorkomende compositie bestaat uit een groep van 3 stenen. Een veel gebruikte vorm bestaat uit "Boeddha met zijn twee begeleiders", een slanke verticaal geplaatste steen geflankeerd door twee kleinere. Andere combinaties bestaan uit; een slanke verticale rots met een platte rots; een driehoek met een slanke verticale steen, een platte en een liggende steen. Andere belangrijke regels zijn; het vermijden van rotsen en stenen met dezelfde kleur, vorm en afmeting; het vermijden van al te felle kleuren welke de kijker zouden kunnen afleiden; erop toezien dat de tekening in de rotsen en stenen in dezelfe richting loopt.

Japanse rotsen en stenen te koop
Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan ons Japanse tuincentrum. Wij hebben een ruim assortiment originele authentieke Japanse ornamenten, rotsen, stenen, decoratie en beplanting voor uw Japanse tuinproject op voorraad. Ons Japanse tuincentrum is uniek in Europa en de perfecte stop om Japanse rotsen, stenen en tuin ornamenten te kopen. Maak vandaag nog een afspraak.

Yokoso Service
Het is goed om te weten dat Yokoso Japanese Gardens ook voor u kan bemiddelen bij de aanschaf of lease van authentieke antieke Japanse rotsen, stenen en granieten ornamenten. Produkten die u niet op onze website vindt kunnen naar alle waarschijnlijkheid wel voor u worden besteld of gevonden. Neem hiervoor contact op d.m.v. ons contactformulier. Geef een duidelijke omschrijving van het gewenste produkt en een verwijzing naar een afbeelding op het internet en wij gaan voor u op zoek.

catalogus
 

Tuin & Decoratie - Gerelateerd

Japanse Stenen Lantaarn
Japanse Lantaarn

Graniet en steen wordt aangetroffen in tuinen en tempels over de gehele wereld. Sommige van deze ornamenten zijn zelfs eeuwen oud...

Japanse Stenen Pagode
Japanse Pagode

De Pagode is eigenlijk een tempel welke haar oorsprong vindt in het boeddhistische Azie en die kenmerkend is voor de architectuur in onder andere China...

Japanse Stukubai
Japanse Stukubai

Ook al bent u nog nooit in Japan geweest. U moet fotos hebben gezien van de Japanse Chozubachi, Tsukubai en Tetsubachi. Water basins uitgehouwen...

Japanse Stenen Brug
Japanse Brug

Elke Japanse tuin heeft een aantal vaste elementen welke direct refereren aan de natuur. Zo treft men in de grotere tuinen en Japanse land...

 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Ik zou graag informatie ontvangen over...
Uw voor- en achternaam  -   Man    Vrouw
Straatnaam, Nummer, Postcode, Plaats en Land
Uw email adres
Telefoonnummer plus netnummer
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Akkoord voorwaarden    Aanmelden nieuwsbrief   Lees voorwaarden