tuinontwerp, ontwerp japanse tuin, tuinarchitect, japanse hoveniers, japans steen

Over Yokoso, Hoogwaardige Japanse Tuinen en Architectuur

Welkom bij Yokoso, het meest authentieke Japanse hoveniersbedrijf, architectenbureau en specialistenwinkel buiten Japan voor zowel bedrijven als particulieren.

De afgelopen jaren is de westerse vraag naar zowel traditionele als moderne Japanse tuinen en architectuur significant toegenomen door een steeds groter wordende waardering en erkenning onder architecten, hoveniers en het algemene publiek. Dat is de reden waarom we Yokoso hebben opgericht. Het is onze missie om een brug te vormen tussen culturen door de kunst van Japanse tuinen en architectuur vorm te geven over de gehele wereld, en onze passie te delen met zoveel mogelijk mensen.

De unieke kracht achter Yokoso is ons exceptionele netwerk van Japanse adviseurs en leveranciers. Mensen uit Japan zijn beroemd om de trotse beschermende houding naar de eigen cultuur en het nationale erfgoed, wat hun toewijding aan onze missie extra speciaal maakt. Dankzij hun waanzinnige ondersteuning zijn wij in staat Japanse tuinen en architectuur te realiseren met de hoogste levels van kwaliteit en authenticiteit, precies zoals in Japan.

Een grote bron van inspiratie voor onze missie is de lange intrigerende geschiedenis tussen Japan en ons eigen Nederland. Tijdens de Edo periode was Japan bijna volledig afgesloten van de rest van de wereld. Alleen de Nederlanders mochten met de Japanners handeldrijven op het kleine eiland genaamd Dejima in Nagasaki. Meer dan 200 jaar lang was dit het enige contact tussen Japan en de westerse wereld. Een verwijzing naar dit stukje geschiedenis is terug te vinden in het Kanji karakter van ons logo. Dit karakter representeert Nederland en werd voor het eerst gebruikt tijdens de Dejima tijd om de vele dingen die de Nederlanders aan Japan hebben geïntroduceerd te typeren. Hierop gebaseerd kan dit karakter gezien worden als een symbool van vriendschap tussen beide landen, wat perfect aansluit op de kern van Yokoso.

Na de start van Yokoso een decennium geleden hebben we vele projecten met succes volbracht. Denk aan ontwerpen voor Japanse tuinen, complete realisatie, kleinschalige architectuur en volwaardige paviljoens. Geen enkel project is te groot of complex voor ons toegewijde team.

Maak kennis met ongeëvenaarde traditionele esthetiek, stap in de wereld van Yokoso.

 

Meer van Yokoso

Japanse Tuin Trophy 2023 Video

In deze video kunt de Japanse tuin zien de we ter demonstratie hebben gebouwd op The Trophy Bonsai Show 2023 in België.

The Yokoso Japanese Gardens Newsletter

Meldt u aan voor de maandelijkse Yokoso Nieuwsbrief voor de laatste updates omtrent Japanse tuinen en architectuur.

Japanse Tuinprojecten en Ontwerpen

Een impressie van ons werk - Verhalen en hoge resolutie afbeeldingen om u een beeld te geven van een selectie van onze voltooide Japanse tuinprojecten en ontwerpen.