japans theehuis, japans theehuisje, japans tuinhuis, japans tuinhuizen, japanse architectuur

Traditionele Washitsu en Shoji – Op Maat Gemaakt Japans Interieur


  • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Shoji Deuren
  • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Fusuma Deuren
  • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Koshi Dado Deuren
  • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Washitsu Deuren
  • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Schuif Deuren

Algemene Informatie | Praktische Informatie

Een Japanse oase van rust in uw eigen woning Een traditioneel Japans interieur staat bekend om het evenwicht tussen de leefruimte en de aanwezige elementen. Alle meubels binnen een Japanse tatamikamer, bekend als Washitsu, hebben een specifieke functie en plek, wat de ruimte in de kern zowel praktisch als minimalistisch maakt. De karakteristieke minimalistische vormgeving transformeert de Washitsu in een oase van rust en genegenheid. Een plek om te kunnen ontsnappen aan de hectische wereld waar we vandaag de dag in leven. Het is dus zeer begrijpelijk dat de Washitsu door velen wordt gezien als de ideale locatie voor het beoefenen van Japanse kunstvormen als de theeceremonie.

De elementen van een traditioneel Japans interieur Er zijn verscheidene vaste elementen die behoren tot een traditioneel Japans interieur. Om te beginnen zijn er de schuifdeuren en kamerschermen bekend als Shoji. Deze iconische voorbeelden uit de Japanse architectuur staan bekend om het precieze lattenwerk, kumiko, over rijstpapier of Washi papier. Vanuit buiten is door dit papier zacht licht te zien, wat zorgt voor een bijzonder warme ambiance.

Een echte Washitsu is daarnaast vaak voorzien van een Tokonoma, een verhoogd platform om traditionele kunsten op ten toon te stellen zoals Bonsai, Ikebana en Suiseki. Een vast elememnt in de Tokonoma bestaat uit een pilaar genaamd Tokobashira. Deze pilaar kan in verschillende stijlen worden gemaakt en vormt de scheiding tussen de Tokonoma en de andere elementen als kastjes en Chigaidana planken.

De vloeren van een typische Japanse leefruimte worden regelmatig bedekt met Tatami matten. Wij hebben een persoonlijke partner uit Okayama prefectuur die sinds de Edo periode Tatami matten met de hand produceert. Deze jarenlange ervaring verzekert een uitmuntende kwaliteit en authenticiteit.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (Basismodel) Handgebouwde Japanse Shoji deuren in frame zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Shojideur - Abachi (1) 1.850,00
Shojideur - Yellow Cedar (1) 2.450,00
Plaatsen per 2 1.150,00
Breed, diep, hoog 90x4x250 cm#YokosoJapaneseGardens #YokosoGardens #JapansInterieurontwerp #Interieurbouw #Tokonoma #ShojiDeuren #FusumaDeuren #Schuifdeuren #Kamerschermen #Aannemer #Architect #Architectuur #Japandi #Onderhoudscontract