chozubachi, japans waterornament, japanse fontein, japanse wasbassin, japanse waterbak

Zoeken
Japanse Chōzubachi en Tsukubai – Informatie

  • japans waterornament
  • japanse wasbassin
  • japanse waterbak

Nederigheid binnen de Japanse Tuin
Een Chōzubachi (手水鉢) is een water ornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Een traditionele Tsukubai opstelling is incompleet zonder Chōzubachi. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om het water ornament heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Authentieke Japanse Stenen Chōzubachi te Koop
Ons Japanse tuincentrum is uniek buiten Japan en wij nodigen u graag uit om ons te bezoeken! We hebben een ruim assortiment originele Japanse ornamenten, stenen, decoraties en beplanting. Yokoso Japanese Gardens is de perfecte plek om de ideale authentieke Japanse Chōzubachi te vinden voor uw Japanse tuin. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken.

Catalogus
 

#YokosoJapanseTuinen #YokosoTuinen #YokosoTuinontwerp #YokosoTuinaanleg #JapanseTuinen #JapansTuinontwerp #JapansTuinaanleg #JapanseTuinAanleggen #JapanseOrnamenten #JapanseCulture #JapanseStijl
 

Ornamenten & Decoratie - Gerelateerd

Japanse Stenen Lantaarn
Japanse Stenen Pagode
Japanse Stenen Brug
Japanse Stapstenen