japanse hekken, japans hekwerk, japans hek, japanse tuin schutting, japanse schuttingen

Yoko Itabei Bonsai-dana - Handgebouwde Japanse Schuttingen


  • japans hek
  • japanse tuin schutting
  • japans hek
  • japans hekwerk

Algemene Informatie | Praktische Informatie

Tate Itabei Bonsai-dana 01 - Japanse Stijl Schutting
Wanneer het gaat over de Japanse tuin is een schutting veel meer dan alleen een manier om de locatie af te schermen en te beveiligen. Schuttingen, Itabei (板塀) in het Japans, functioneren als de achtergrond van de tuin. Een belangrijk element wat voor veel atmosfeer kan zorgen. Veel elementen in de Japanse tuin symboliseren natuurfenomenen. Denk hierbij aan stenen die bergen representeren of planten die een symbool zijn voor groene heuvels in de verte. De achtergrond kan een mooie toevoeging zijn op deze beelden, maar ook het effect verminderen als het niet goed samen gaat. De handgemaakte schuttingen van Yokoso Japanese Gardens verzekeren iedere Japanse tuin van een passende en zeer authentieke achtergrond.

De Tate Itabei Bonsai-dana 01 is een hand gebouwd schuttingdeel gebaseerd op traditionele Japanse vormgeving en vervaardigd uit het zeer duurzame Western Red Cedar. De basisafmeting is 180x180x60 cm. De schuttingen kunnen worden gebouwd naar wens en kan worden uitgerust met koperen of zwarte beschermkappen. De schuttingdelen zijn inclusief de palen en zijn eenvoudig te koppelen.

Deze schuttingen zijn speciaal ontworpen met Bonsai-dana (盆栽棚), oftewel in hoogte verstelbare platformen om uw Bonsai op ten toon te stellen. De schuttingen kunnen met meerdere Bonsai-dana worden geleverd. Dit kunt u specificeren tijdens uw aanvraag.

De schuttingdelen worden tussen de palen gemonteerd. De palen worden gemonteerd op verstelbare paaldragers van het merk Pitzl. Tussen de palen en de paaldragers worden granieten funderingsvoeten gemonteerd tegen het optrekken van vocht. Voor deze schutting is een betonfundering nodig. Prijzen zijn exclusief fundering. Advies en implementatie op aanvraag.

Wij willen u er graag op attenderen dat de Bonsai-dana moeten worden vastgezet aan de achterkant van de schutting met een zekering. Dit betekent dat de constructie ongeveer een centimeter uitsteekt aan de achterzijde. Bespreek de mogelijkheden hiervan eerst met uw buren, mocht dit op uw woning van toepassing zijn.

Richtprijzen (Basismodel)
Handgebouwde Japanse tuinschutting Itabei Bonsai-dana zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Itabei Bonsai-dana - Oregon Pine 3.750,00
Itabei Bonsai-dana - Yellow Cedar 4.450,00
Fundering 350,00
Plaatsen 1.050,00
Breed, diep, hoog 180x10x180 cm


#JapansHoutwerk #JapansTimmerwerk #JapanseArchitectuur #JapanseHoutverbindingen #Koshikake #KoshikakeMachiai #JapanseTuinbank #JapanseTheetuinArchitectuur #Roji #JapanseArchitectuurEuropa