Filter Zoeken

Japanse Bomen & Planten ▸ Bekijk onze Catalogus


  • japanse boom
  • azalea
  • sierkers

Het groene leven in de Japanse tuin
De verscheidenheid aan bomen, struiken en planten binnen de Japanse tuin is vaak sober en bescheiden. Een basisprincipe van de Japanse tuin is dat het een afspiegeling van de natuur moet representeren. Net als in de natuur horen bomen en planten in harmonieus verband met elkaar te staan, zonder dat bepaalde soorten te veel opvallen of niet op hun plaats voelen. Op deze manier kan er een natuurlijk ogende Japanse tuin ontstaan van eenheid en harmonie.

De meeste bomen en planten in de Japanse tuin moeten op een bepaalde manier worden verzorgd om in optimale conditie te blijven. Yokoso Japanese Gardens heeft hier vele jaren ervaring mee en voorziet klanten graag van gedegen advies.

Niwaki, ongeëvenaarde esthetiek van vormbomen
Vormbomen of Niwaki (庭木), een Japanse term die letterlijk vertaald tuinboom betekent, zijn een begrip binnen de Japanse tuin. Onder vormbomen verstaan we bomen die op een bepaalde manier door experts zijn gesnoeid om bijzonder elegante vormen te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beroemde cloud pruned trees. Naast de speciale Oosterse essentie die Niwaki toevoegen aan de tuin, spelen ze ook een grote rol in de structuur van de tuin. Bekende boomsoorten die vaak als vormboom dienen zijn onder andere de Japanse Witte Den, Goyōmatsu (ゴヨウマツ), en de Japanse Zwarte Den, Kuromatsu (黒松).

Evergreens en Bodembedekkers
De Japanse tuin staat bekend om het gebruik van evergreens, planten die het gehele jaar groen blijven. Op deze manier is de tuin altijd elegant en in topconditie. De meeste evergreens behoren tot de Taxusfamilie. Deze struiken worden meestal in ronde vormen gesnoeid om zo verre heuvellandschappen te symboliseren.

Ondanks dat bloemen zelden worden geassocieerd met de Japanse tuin, worden er wel regelmatig bloeiende bomen en struiken toegepast om kleur aan de tuin te geven. Azalea’s, Enkianthussen en Rododendrons zijn in vele Japanse tuinen terug te vinden. Zo ook de Wisteria Floribunda. Deze Japanese bloeiende soort is een echte houtige klimplant die wel tot negen meter hoog kan worden.

Bodembedekkerplanten in de Japanse tuin bieden een elegant evenwicht in combinatie met grind of kiezelstenen. Vaak grenzen deze elementen op een natuurlijke meanderende manier aan elkaar om zo de verschillende secties van de tuin te accentueren. Veel gebruikte bodembedekkers binnen de Japanse tuin zijn Japanse Slangenbaard (Ophiopogon Japonicus) en Koperknoopje (Leptinella Potentillina).

Authentieke Japanse bomen en planten te koop
Ons Japanse tuincentrum is uniek buiten Japan en wij nodigen u graag uit om ons te bezoeken! We hebben een ruim assortiment originele Japanse ornamenten, stenen, decoraties en beplanting. Yokoso Japanese Gardens is de perfecte plek om de ideale authentieke Japanse vormboom of struik te vinden voor uw Japanse tuin. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken.

De Yokoso Service
Het is goed om te weten dat Yokoso Japanese Gardens ook voor u kan bemiddelen bij de aanschaf of lease van authentieke Japanse vormbomen en andere planten. Producten die u niet op onze website vindt, kunnen naar alle waarschijnlijkheid wel voor u worden besteld of gevonden. Neem hiervoor contact op door middel van ons contactformulier. Geef een duidelijke omschrijving van het gewenste product en een verwijzing naar een afbeelding op het internet en wij gaan voor u op zoek.

Catalogus
 

Ornamenten & Decoratie - Gerelateerd

Japanse Stenen Pagode
Japanse Pagodes

Pagodes, Tō (塔) in het Japans, zijn ontstaan in het vroegere India vanuit waar het fenomeen zich verspreidde over andere delen van de Aziatische wereld...

Japanse Stukubai
Chōzubachi

Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele...

Japanse Stenen Brug
Stenen Bruggen

De stenen tuinbrug, Niwa Ishibashi (庭石橋) in het Japans, heeft zich sinds de Heian periode (794-1185) ontwikkeld tot een zeer significant onderdeel...

Japanse Stapstenen
Stapstenen

Stapstenen, Fumi-ishi (踏み石) in het Japans, hebben een zeer interessante psychologische achtergrond. In tegenstelling...

 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Bij gebruik van deze website gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy Disclaimer
Info Aanvragen