stapsteen, stap stenen, tuinstapstenen, stapstenen tuin, japanse stapstenen

Zoeken
Japanse Stapstenen – Informatie

  • stap stenen
  • stap stenen
  • stap stenen

Het Oversteken van de Elementen
Stapstenen, Tobi-ishi (飛石) in het Japans, zijn een onmisbaar element van de traditionele Japanse tuin. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie. Dit heeft een positieve invloed op hoe men de tuin ervaart en tot zich neemt. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat mensen niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert voor het begin van de theeceremonie.

Het pad van stapstenen werd geintroduceerd door Sen no Rikyū, een zeer beroemd historisch figuur die wordt beschouwd als de grondlegger van de theeceremonie. Het originele idee achter het gebruik van stapstenen was om zo de Zōri, traditionele Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin.

Een Nieuw Leven voor Oude Materialen
Oude materialen, stenen in het bijzonder, worden vaak hergebruikt in de Japanse tuin. Bijvoorbeeld, molenstenen die vroeger werden gebruikt om rijst of graan mee te vermalen kunnen worden toegepast als hoogwaardige authentieke stapstenen in een Japanse tuin. Een nieuw leven geven aan oude materialen op deze manier sluit perfect aan op het filosofische concept van Wabi-Sabi.

Authentieke Japanse Stapstenen te Koop
Ons Japanse tuincentrum is uniek buiten Japan en wij nodigen u graag uit om ons te bezoeken! We hebben een ruim assortiment originele Japanse ornamenten, stenen, decoraties en beplanting. Yokoso Japanese Gardens is de perfecte plek om de ideale authentieke Japanse stapstenen te vinden voor uw Japanse tuin. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken.

Catalogus
 

#YokosoJapanseTuinen #YokosoTuinen #YokosoTuinontwerp #YokosoTuinaanleg #JapanseTuinen #JapansTuinontwerp #JapansTuinaanleg #JapanseTuinAanleggen #JapanseOrnamenten #JapanseCulture #JapanseStijl
 

Ornamenten & Decoratie - Gerelateerd

Japanse Stenen Pagode
Japanse Stukubai
Japanse Stenen Brug
Japanse Rotsen & Stenen