japanse tuinpoort, japanse poort, japanse tuinpoort, japanse poort tuin, japanse architectuur

Hōgei Niwamon - Handgebouwde Japanse Tuinpoort


 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Yokoso Boskoop
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Cardiff Wales
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Yokoso Boskoop
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort dak Constructie
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Zijaanzicht
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Hoofdconstructie
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Houtverbindingen Cardiff
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Schuifslot
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Zijscherm Constructie
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Zijscherm Dak
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Houtverbindingen
 • Traditioneel Japans Houtwerk Timmerwerk Japanse Poort Deur Constructie

Algemene Informatie | Praktische Informatie

De poort naar vrede en kalmte De Japanse tuin is de ultieme plek van vrede en kalmte waar men alle lasten even achter zich kan laten. Het betreden van de tuin moet op zichzelf een gebeurtenis zijn, waar het drukke leven even wordt vergeten en de tijd wordt gemaakt om te genieten van de wonderlijke gebalanceerde esthetiek. Binnentreden onder een Japanse tuinpoort, Niwamon (庭門) in het Japans, zorgt voor het bewustzijn van dit op een zeer authentieke wijze.

Waarschijnlijk het meest belangrijke principe van de Japanse tuin is dat het een zekere natuurlijke essentie moet u instralen. Dit omvat ook de tuinpoort tot op zekere hoogte. Al zijn ze niet natuurlijk in hun vorm, ze bestaan voornamelijk uit natuurlijke elementen. In dit geval het houten element.

De Hōgei Niwamon is ontworpen als prominente doorgang tot de Japanse tuin. Een tuinpoort moet bezoekers verwelkomen op een authentieke manier, aangezien het de introductie en eerste indruk is van wat men verderop te wachten staat. Dit vormde de inspiratie voor de naam Hōgei (奉迎), een Japanse term die welkom betekent.

Geïnspireerd door traditionele Japanse architectuur In Japan is een grote verscheidenheid aan houten poorten te bewonderen die dienen als doorgang tot tuinen en heilige plaatsen. Vele van deze poorten vormde een inspiratie voor de Hōgei Niwamon van Yokoso Japanese Gardens. De allergrootste inspiratiebron kunt u vinden bij de wereldberoemde Ryōan-ji in Kyoto. Deze tempel staat bekend om de betoverende Karesansui tuin en de wonderschone traditionele architectuur.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (Basismodel) Handgebouwde Japanse poort Hōgei Niwamon zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag. Let op; de additionele handgebouwde Japanse schuttingdelen (Ninna-ji Itabei) zijn niet in de prijs opgenomen.

Hōgei Niwamon - Oregon Pine 18.500,00
Hōgei Niwamon - Yellow Cedar 24.500,00
Ninna-ji Itabei - Oregon Pine (1) 3.250,00
Ninna-ji Itabei - Yellow Cedar (1) 4.250,00
Fundering 2.300,00
Plaatsen 2.400,00
Breed, diep, hoog 396x240x340 cm


#JapansHoutwerk #JapansTimmerwerk #JapanseArchitectuur #JapanseHoutverbindingen #JapansePoort #JapanseTuinpoort #JapanseTraditionelePoort #JapanseArchitectuurEuropa