tuinontwerp, ontwerp japanse tuin, tuinarchitect, japanse hoveniers, japans steen

Bestelligen en Leveringen

Prijzen - Alle vermelde prijzen op de website zijn sterk afhankelijk van de actuele grondstof- en productiekosten. Wij kunnen u daarom slechts zorgvuldige richtprijzen geven. Vraag altijd eerst een offerte aan voor de meest actuele prijs. In de genoemde prijzen is het transport en de eventuele plaatsing van onze producten niet inbegrepen. Indien gewenst ontvangt u hiervoor een aparte offerte gebaseerd op het door u opgegeven afleveradres.

Restitutie - Betalingen betreffende orders welke zijn verwerkt door third party portals als Paypal, Etsy, Bonanza, enz. en om wat voor reden dan ook worden gecanceld worden door ons aan de klant geretourneerd met aftrek van alle voor de transactie gemaakte kosten als transaction fee, verzekering, enz. Goederen welke reeds door de klant zijn betaald, echter door nalatigheid van deze klant niet binnen 12 maanden na de volledige betaling ervan door Yokoso Japanese Gardens B.V. kunnen worden geleverd/verzonden blijven eigendom van Yokoso Japanese Gardens B.V.. De klant verliest hiermee elk recht op een vergoeding en/of terugbetaling van het betaalde bedrag. Alle rechten van de klant komen hiermee te vervallen en het staat Yokoso Japanese Gardens B.V. vrij het artikel opnieuw ter verkoop aan te bieden. Onder nalatigheid wordt verstaan; het verzuimen van reageren op elke correspondentie van Yokoso Japanese Gardens B.V. betreffende vergoedingen voor transport en/of overige additionele kosten welke dienen te worden gemaakt om het product op de bestemming te krijgen.

Opslag goederen - In het geval dat de klant goederen heeft aangekocht en betaald welke tijdelijk op het terrein van Yokoso Japanese Gardens B.V. worden opgeslagen dienen de volgende bepalingen in acht te worden genomen; Yokoso Japanese Gardens B.V. kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor welke schade hoe dan ook onstaan tijdens de tijdelijke opslag van deze goederen. Voor de tijdelijke opslag van goederen wordt een bedrag van euro 150,00 per maand per palletplaats in rekening gebracht. De kosten voor stalling dienen volledig te zijn voldaan alvorens de goederen worden afgestuurd.

Transport - Het transport van de door u aangeschafte zaken hoeft u niet zelf te regelen. Yokoso Japanese Gardens neemt u deze taak graag uit handen. Voor het transport van Yokoso Japanese Gardens naar de klant wordt altijd een aparte offerte gemaakt. De prijs van het transport is sterk afhankelijk van het gewicht en het volume van de bestelling en het afleveradres. Kleinere zaken kunt u vanzelfsprekend ook zelf ophalen maar een Japans paviljoen of een Japanse granieten lantaarn van 1000 kilogram laat u beter over aan Yokoso Japanese Gardens. Yokoso Japanese Gardens BV verzorgt wereldwijd verzekerde verzending en transport van deur tot deur. Houd er rekening mee dat de verzend- en transportkosten sterk afhankelijk zijn van de bestemming, de hoeveelheid en het gewicht van de goederen. Het starttarief voor transport is euro 150,00 per europallet. Alle transporten moeten vooraf worden berekend. We sturen onze klanten een offerte voordat we een factuur sturen.

Voorbeeld: 1 europallet 700 Kg, Boskoop Nederland -> Wenen, Oostenrijk = 180,00
Voorbeeld: 2 europallet 700 Kg, Boskoop Nederland -> New York, USA = 1.080,00

 

Lijst Japanse Tijdperken

De Japanse tijdperken zijn het resultaat van een periodiseringssysteem dat in 645 door keizer Kōtoku werd opgericht. Het systeem van namen uit de Japanse tijd was tot het begin van de 8e eeuw onregelmatig. Na 701 ontwikkelden zich opeenvolgende era-namen zonder onderbreking gedurende een reeks van eeuwen. De meeste van onze antieke Japanse stenen lantaarns, tsukubai en andere ornamenten kunnen worden gedateerd in een van de volgende periodes. Voor sommige items is het echter heel moeilijk om ze precies te dateren.

Heian710-1192
Kamakura1192-1333
Muromachi1338-1573
Azuchi-Momoyama1573-1603
Edo1603-1868
Meiji1868-1912
Taishō1912–1926
Shōwa1926–1989
Heisei1989–2019

 

Graniet en Steen

Graniet is een stollingsgesteente dat wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Dit in tegenstelling tot een uitvloeiingsgesteente zoals basalt dat dichtbij of aan het aardoppervlak gestold is. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating of in interieurs. Tevens wordt graniet toegepast in Japanse tuinbeelden, granieten Japanse lantaarns en tuindecoratie. Hieronder een overzicht van de beschikbare kleuren en nummers. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. De meeste granietsoorten zijn afkomstig uit China. Japans graniet is in de regel zachter en een stuk minder zwaar dan de Chinese granietsoorten. De structuur is ook een stuk meer open zodat er na enige tijd al een prachtig patin ontstaat waardoor het graniet echt karakter gaat tonen.


(CH)G603

(CH)Qingstone

(CH)G681

(CH)G682

(CH)G654

(JAP)Shirakawa

 

Houtsoorten

Oregon Pine - Van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten afkomstig hout staat in Nederland bekend als Oregon pine. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken, zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten etc. Oregon pine wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en in de meubelmakerij. Voor ladderbomen en gymnastiektoestellen wordt het gebruikt vanwege de grote veerkracht. Door de grote sterkte en taaiheid werd het bovendien vaak gebruikt voor masten van schepen. Als het kwartier gezaagd wordt is het zeer stabiel en bovendien heeft het dan een fraaie streeptekening.

Merbau - Merbau is een houtsoort die in kleur zeer variabel is: van geel tot donkerbruin, al dan niet met donkerder delen. Het hout is sterk en duurzaam en wordt veel gebruikt in buitendeuren. Als merbau nat wordt of in contact komt wateroplosbare verf, kan het zijn dat het gaat "bloeden", wat inhoudt dat dit water rood kleurt. Het kan daarom nodig zijn het hout te ontvetten (aangezien het "bloed" voornamelijk bestaat uit vettige harsen) met bijvoorbeeld thinner of te sealen. Het wordt geleverd door bomen van het geslacht Intsia (familie Leguminosae), die van nature voorkomen in Zuidoost-Azië en op tropische eilanden van de Grote Oceaan.

Western Red Ceder - Red Ceder wordt beschouwd als een van 's werelds meest prestigieuze houtsoorten. De houtsoort combineert schoonheid met een gemakkelijke verwerkbaarheid en duurzaamheid in een product. De voordelen van Western Red Ceder op een rij: Hoge duurzaamheid, hoge stabiliteit d.w.z. weinig werking, goede structuur, aantrekkelijke kleur, prachtige tekening, makkelijk te verwerken en natuurlijke bescherming. Western Red Ceder bevat natuurlijke bestanddelen die het beschermt tegen insecten en verrotting. De aanwezigheid van deze natuurlijke bestanddelen, maakt een chemische behandeling overbodig, om een duurzaam product te verkrijgen. Hierdoor is Western Red Ceder een milieu vriendelijk en onderhoudsvrij product, en bij uitstek geschikt voor gebruik in de tuin.

Siberisch Lariks - Siberisch lariks behoort tot één van de hardste naaldhoutsoorten. Het hout heeft een geelbruine tot bruine kleur. Door de snelle groei van het hout, kenmerkt Lariks zich door uitgerekte vormen in het hout, met hier en daar kleine ronde kwastjes. Lariks heeft een regelmatige uitstraling en is prima te gebruiken als houten vloer door zijn stabiele vochtpercentage. Lariks kan, op taxus na, als de beste en meest duurzame naaldhoutsoort van Europa worden beschouwd. Houten vloeren van Siberisch Lariks laten zich op een mooie manier kleuren in vele verschillende kleuren. Door de langzame groei (Siberie) ontstaat een zeer harde en rotvrije houtsoort.

Hinoki - Hinoki of wel Japanse cypres. In de natuur groeit hij als een sterke boom, vooral in de bergen van Kisso in Japan. Hij groeit er in de dalen, op verteerde vulkanische bodem en op steenachtige gronden. De boom is een van de vrij economisch belangrijke houtachtige gewassen in Japen. Het hout werd gebruikt bij de bouw van tempels en paleizen. Het hout wordt voornamelijk gebruikt om Ofuro baden van te maken. Ook omdat dan het hout zijn kwaliteit overgeeft aan het water. Het hout is zeer sterk aromatisch en bevat natuurlijke oliën. Ofuro baden van Hinoki gelden als baden van de hoogste kwaliteit.

Berkenhout - De berk is een boom met opgaande of hangende takken, prachtig in het voorjaar met haar lange, hangende katjes, het lichtgroene blad en de meestal witte bast. Een vriendelijke boom ook, symbool van fijnheid en bekoorlijkheid. Zij wordt ook wel "de Vrouwen van het woud" genoemd of "de witte Vrouwen met de groene sluier". In de Scandinavische landen vereert men de berk als boom van het licht, de nieuwe lente. Berkenhout is wit tot licht gekleurd en wordt gebruikt voor fineer, meubels en modelvliegtuigbouw. Yokoso Japanese Gardens gebruikt het hout voor de afwerking van de binnenwanden van de paviljoens.

Onderhoud - De verschillende houtsoorten worden op diverse manieren behandeld zodat weersinvloeden en insecten als termieten, boktoren en houtwormen geen enkele invloed hebben op de constructie. Na verloop van tijd zal er echter wel een natuurlijke verkleuring plaatsvinden. Het hout zal op den duur een grijze teint krijgen wat op geen enkele manier afbreuk doet aan de kwaliteit van het hout. Mocht u de vergrijzing willen voorkomen dan voldoet het om de constructie geregeld te behandelen met een natuurlijke olie. Yokoso is partner van Woca Denmark. WOCA producten versterken en benadrukken de natuurlijke eigenschappen van hout en onderscheiden zich door hun eenvoudige verwerking, natuurlijke uitstraling en efficiënte onderhoud.


Oregon

Merbau

Ceder

Lariks

Hinoki

Berken

 

Meer van Yokoso

Japanse Tuin Trophy 2023 Video

In deze video kunt de Japanse tuin zien de we ter demonstratie hebben gebouwd op The Trophy Bonsai Show 2023 in België.

The Yokoso Japanese Gardens Newsletter

Meldt u aan voor de maandelijkse Yokoso Nieuwsbrief voor de laatste updates omtrent Japanse tuinen en architectuur.

Japanse Tuinprojecten en Ontwerpen

Een impressie van ons werk - Verhalen en hoge resolutie afbeeldingen om u een beeld te geven van een selectie van onze voltooide Japanse tuinprojecten en ontwerpen.