Yokoso Knowledge Base

Op deze pagina vindt u ondermeer achtergrondinformatie over ons assortiment en antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij proberen deze faq zo compleet mogelijk te maken. Heeft u echter suggesties met betrekking tot deze faq of vindt u dat er informatie ontbreekt die u graag op deze pagina vermeld ziet, stuur ons dan een email via ons contactformulier. Bij voorbaat dank voor uw feedback.

 

Bestelligen en Leveringen


Prijzen
Alle op deze website genoemde prijzen zijn sterk afhankelijk van de actuele grondstof- en produktieprijzen. Wij kunnen u daarom slechts zorgvuldige richtprijzen geven. Vraag altijd eerst een offerte aan voor de meest actuele prijs. In de genoemde prijzen is het transport en de eventuele plaatsing van onze produkten niet inbegrepen. Indien gewenst ontvangt u hiervoor een aparte offerte gebaseerd op het door u opgegeven afleveradres.

Levering
De meeste produkten uit ons aanbod worden op bestelling in het buitenland geproduceerd en hebben een levertijd tussen de 6 en 8 weken vanaf de besteldatum. Wij houden vanzelfsprekend contact met u om u op de hoogte te houden van de status van uw order. Op het moment leveren wij onze produkten aan alle landen binnen de Europese Unie.


Plaatsing
U heeft zojuist een van onze prachtige Japanse paviljoens aangeschaft maar hoe nu verder? Wie gaat het gebouw voor u plaatsen? U kunt deze klus natuurlijk zelf proberen te klaren. Maar, ervaring leert ons dat de klant dit werk liever overlaat aan de vakman. Yokoso Japanese Gardens heeft de beschikking over een deskundig team van vakkundige installateurs. Omdat de prijs van het plaatsen van Yokoso Japanese Gardens gebouwen en paviljoens sterk afhankelijk is van het type gebouw en het afleveradres wordt hiervoor altijd een aparte offerte gemaakt. Zaken als fundering, het aanleggen van electra en aan- en afvoer worden niet standaard in deze offerte opgenomen.

Transport
Het transport van de door u aangeschafte zaken hoeft u niet zelf te regelen. Yokoso Japanese Gardens neemt u deze taak graag uit handen. Voor het transport van Yokoso Japanese Gardens naar de klant wordt altijd een aparte offerte gemaakt. De prijs van het transport is sterk afhankelijk van het gewicht en het volume van de bestelling en het afleveradres. Kleinere zaken kunt u vanzelfsprekend ook zelf ophalen maar een Japans paviljoen of een Japanse granieten lantaarn van 1000 kilogram laat u beter over aan Yokoso Japanese Gardens.

 

List of Japanese era names


Lijst met namen uit de Japanse tijd is het resultaat van een periodiseringssysteem dat in 645 door keizer Kōtoku werd opgericht. Het systeem van namen uit de Japanse tijd was tot het begin van de 8e eeuw onregelmatig. Na 701 ontwikkelden zich opeenvolgende era-namen zonder onderbreking gedurende een reeks van eeuwen.

De meeste van onze antieke Japanse ornamenten, stenen lantaarns, tsukubai en andere decoratie kunnen worden gedateerd in een van de volgende periodes. Voor sommige items is het echter heel moeilijk om ze precies te dateren.

Heian710-1192
Kamakura1192-1333
Muromachi1338-1573
Azuchi-Momoyama1573-1603
Edo1603-1868
Meiji1868-1912
Taishō1912–1926
Shōwa1926–1989
Heisei1989–2019

 

Graniet en Steen


Graniet is een stollingsgesteente dat wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Dit in tegenstelling tot een uitvloeiingsgesteente zoals basalt dat dichtbij of aan het aardoppervlak gestold is. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating of in interieurs. Tevens wordt graniet toegepast in Japanse tuinbeelden, granieten Japanse lantaarns en tuindecoratie. Hieronder een overzicht van de beschikbare kleuren en nummers. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. De meeste granietsoorten zijn afkomstig uit China.

Japans graniet is in de regel zachter en een stuk minder zwaar als de Chinese granietsoorten. De structuur is ook een stuk meer open zodat er na enige tijd al een prachtig patin ontstaat waardoor het graniet echt karakter gaat tonen.


G603

Qingstone

G681

G682

G654

Japans

 

Houtsoorten


Oregon Pine
Van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten afkomstig hout staat in Nederland bekend als Oregon pine. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken, zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten etc. Oregon pine wordt gebruikt voor binnen- en buitentimmerwerk en in de meubelmakerij. Voor ladderbomen en gymnastiektoestellen wordt het gebruikt vanwege de grote veerkracht. Door de grote sterkte en taaiheid werd het bovendien vaak gebruikt voor masten van schepen. Als het kwartiergezaagd wordt is het zeer stabiel en bovendien heeft het dan een fraaie streeptekening.

Merbau
Merbau is een houtsoort die in kleur zeer variabel is: van geel tot donkerbruin, al dan niet met donkerder delen. Het hout is sterk en duurzaam en wordt veel gebruikt in buitendeuren. Als merbau nat wordt of in contact komt wateroplosbare verf, kan het zijn dat het gaat "bloeden", wat inhoudt dat dit water rood kleurt. Het kan daarom nodig zijn het hout te ontvetten (aangezien het "bloed" voornamelijk bestaat uit vettige harsen) met bijvoorbeeld thinner of te sealen. Het wordt geleverd door bomen van het geslacht Intsia (familie Leguminosae), die van nature voorkomen in Zuidoost-Azië en op tropische eilanden van de Grote Oceaan.

Red Ceder
Western Red Ceder wordt beschouwd als een van 's werelds meest prestigieuze houtsoorten. De houtsoort combineert schoonheid met een gemakkelijke verwerkbaarheid en duurzaamheid in een product. De voordelen van Western Red Ceder op een rij: Hoge duurzaamheid Hoge stabiliteit d.w.z. weinig werking Goede structuur. Aantrekkelijke kleur Prachtige tekening. Makkelijk te verwerken. Natuurlijke bescherming. Western Red Ceder bevat natuurlijke bestanddelen die het beschermt tegen insecten en verrotting. De aanwezigheid van deze natuurlijke bestanddelen, maakt een chemische behandeling overbodig, om een duurzaam product te verkrijgen. Hierdoor is Western Red Ceder een milieu vriendelijk en onderhoudsvrij product, en bij uitstek geschikt voor gebruik in de tuin.

Siberisch Lariks
Siberisch lariks behoort tot één van de hardste naaldhoutsoorten. Het hout heeft een geelbruine tot bruine kleur. Door de snelle groei van het hout, kenmerkt Lariks zich door uitgerekte vormen in het hout, met hier en daar kleine ronde kwastjes. Lariks heeft een regelmatige uitstraling en is prima te gebruiken als houten vloer door zijn stabiele vochtpercentage. Lariks kan, op taxus na, als de beste en meest duurzame naaldhoutsoort van Europa worden beschouwd. Houten vloeren van Siberisch Lariks laten zich op een mooie manier kleuren in vele verschillende kleuren. Door de langzame groei (Siberie) ontstaat een zeer harde en rotvrije houtsoort.

Hinoki
Hinoki of wel Japanse cypress. In de natuur groeit hij als een sterke boom, vooral in de bergen van Kisso in Japan. Hij groeit er in de dalen, op verteerde vulkanische bodem en op steenachtige gronden. De boom is een van de vrij economisch belangrijke houtachtige gewassen in Japen. Het hout werd gebruikt bij de bouw van tempels en paleizen. Het hout wordt voornamelijk gebruikt om Ofuro baden van te maken. Ook omdat dan het hout zijn kwaliteit overgeeft aan het water. Het hout is zeer sterk aromatisch en bevat natuurlijke oliën. Ofuro baden van Hinoki gelden als baden van de hoogste kwaliteit.

Berkenhout
De berk is een boom met opgaande of hangende takken, prachtig in het voorjaar met haar lange, hangende katjes, het lichtgroene blad en de meestal witte bast. Een vriendelijke boom ook, symbool van fijnheid en bekoorlijkheid. Zij wordt ook wel "de Vrouwe van het woud" genoemd of "de witte Vrouwe met de groene sluier". In de Scandinavische landen vereert men de berk als boom van het licht, de nieuwe lente. Berkenhout is wit tot licht gekleurd en wordt gebruikt voor fineer, meubels en modelvliegtuigbouw. Yokoso Japanese Gardens gebruikt het hout voor de afwerking van de binnenwanden van de paviljoens.

Onderhoud
De verschillende houtsoorten worden op diverse manieren behandeld zodat weersinvloeden en insecten als termieten, boktor en houtworm geen enkele invloed hebben op de constructie. Na verloop van tijd zal er echter wel een natuurlijke verkleuring plaatsvinden. Het hout zal op den duur een grijze teint krijgen wat op geen enkele manier afbreuk doet aan de kwaliteit van het hout. Mocht u de vergrijzing willen voorkomen dan voldoet het om de constructie geregeld te behandelen met een natuurlijke olie. Yokoso is partner van Woca Denmark. WOCA producten versterken en benadrukken de natuurlijke eigenschappen van hout en onderscheiden zich door hun eenvoudige verwerking, natuurlijke uitstraling en efficiente onderhoud.


Oregon

Merbau

Ceder

Lariks

Hinoki

Berken

 

Interview

Beursstand Interkoi

Interkoi Show - Yokoso Japanese Gardens werd uitgenodigd om aanvulling te geven aan een beursstand op de Interkoi Show, Duitsland. Het idee ontstond om een 'klein stukje'...

Nieuwe bomen

Yokoso Japanese Gardens Bomen Planten Struiken

Wij zijn trots te mogen melden dat wij een uitgebreide collectie Japanse bomen op voorraad hebben. Check onze Witte dennen, Zwarte dennen, Rode dennen en meer hier...

Projecten

Impressie van ons Ontwerp, de Producten en Werk

Impressie van ons Ontwerp, de Producten en Werk - Hoge resolutie abeeldingen om u een beeld te geven van onze onze ontwerpen, producten en werk. Enjoy...