japanse hekken, japans hekwerk, japans hek, japanse tuin schutting, japanse schuttingen

Soyokaze Itabei - Handgebouwde Japanse Schuttingen


  •   japanse schuttingen
  • japans hek
  • japanse tuin schutting
  • japans hekwerk
  • japans hekwerk
  • japans hekwerk
  • japanse tuin schutting
  • japanse tuin schutting

Algemene Informatie | Praktische Informatie

De authentieke achtergrond van de Japanse tuin Wanneer het gaat over de Japanse tuin is een schutting veel meer dan alleen een manier om de locatie af te schermen en te beveiligen. Schuttingen, Itabei (板塀) in het Japans, functioneren als de achtergrond van de tuin. Een belangrijk element wat voor veel atmosfeer kan zorgen. Veel elementen in de Japanse tuin symboliseren natuurfenomenen. Denk hierbij aan stenen die bergen representeren of planten die een symbool zijn voor groene heuvels in de verte. De achtergrond kan een mooie toevoeging zijn op deze beelden, maar ook het effect verminderen als het niet goed samen gaat. De handgemaakte schuttingen van Yokoso Japanese Gardens verzekeren iedere Japanse tuin van een passende en zeer authentieke achtergrond.

Waarschijnlijk het meest belangrijke principe van de Japanse tuin is dat het een bepaalde natuurlijke essentie moet uitstralen. Dit omvat ook de schuttingen tot op zekere hoogte. Al zijn ze niet natuurlijk in hun vorm, ze bestaan voornamelijk uit natuurlijke elementen. In dit geval het houten element.

Geïnspireerd door traditioneel Japans interieur De Soyokaze Itabei Japanse Schuttingen zijn erg open aan zowel de boven- als onderkant. De openingen zijn gedoceerd met Kumiko houtwerk dat geïnspireerd is door de Shoji schermen, te vinden in vele traditionele Japanse woningen, restaurants, Ryokan, tempels en schrijnen. De open structuur van de schutting laat gemakkelijk wind door. Dit is de oorsprong van de naam aangezien Soyokaze (そよ風) Japans is voor aangenaam briesje.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (Basismodel) Handgebouwde Japanse tuinschutting Soyokaze Itabei zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Soyokaze Itabei - Oregon Pine 2.750,00
Soyokaze Itabei - Yellow Cedar 3.550,00
Fundering 350,00
Plaatsen 1.050,00
Breed, diep, hoog 180x10x180 cm


#JapansHoutwerk #JapansTimmerwerk #JapanseArchitectuur #JapanseHoutverbindingen #JapanseHekken #JapanseSchuttingen #JapanseTuinHek #JapanseArchitectuurEuropa