japans bankje,prieel,prieeltje,prieeltjes,prieel hout,overdekt tuinbankje,japans prieel,japans tuinbankje,tuinprieel,koshikake,japanse architectuur,japans houtwerk,japans timmerwerk


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Koshikake Mukuzai - Handgebouwde Japanse Tuinbank

  • prieel
  • japanse architectuur
  • japans prieel
  • prieel hout
  • tuinprieel
  • overdekt tuinbankje
  • tuinprieel

Algemene Informatie | Praktische Informatie

De traditionele tuinbank in de Japanse tuin
De esthetiek van de Japanse tuin op comfortabele wijze bewonderen is een essentieel onderdeel van de ervaring. Een overdekte tuinbank genaamd Koshikake (腰掛) kan hiervoor zorgen op een authentieke Japanse manier. Het zitgedeelte is volledig overdekt en tot bepaalde hoogte afgeschermd aan de zijkanten, wat goed beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden.

De Koshikake, ook wel bekend onder de volledige naam Koshikake Machiai (腰掛待合), is een kernelement van de traditionele Japanse theeceremonie en is in verscheidene vormen terug te vinden in vrijwel iedere theetuin. Deelnemers van de theeceremonie wordt gevraagd te wachten voor aanvang op het zitgedeelte van de Koshikake. Op deze wijze wordt de sfeer langzaam opgebouwd. De Japanse term Koshikake Machiai verwijst naar dit ritueel en betekent vrij vertaald het ontmoetingsbankje.

Waarschijnlijk het meest belangrijke principe van de Japanse tuin is dat het een bepaalde natuurlijke essentie moet uitstralen. Dit omvat ook de Koshikake tot op zekere hoogte. Al zijn ze niet natuurlijk in hun vorm, ze bestaan voornamelijk uit natuurlijke elementen. In dit geval het houten element.

Het Japanse wachthuisje is ontworpen in een authentieke landelijke Japanse stijl. De houten pilaar aan de zijkant, bekend als de Kibashira (木柱), is gemaakt van natuurlijk ogend hout wat de Koshikake een rustieke uitstraling geeft. Deze pilaar vormde de inspiratie voor de naam Mukuzai (無垢材), wat Japans is voor natuurlijk hout.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes
Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (Basismodel)
Handgebouwde Japanse Koshikake Mukuzai zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Koshikake Mukuzai 9.500,00
Fundering 2.300,00
Tatakivloer 2.500,00
Plaatsen 2.400,00
Breed, diep, hoog 290x165x245 cm

 

Overige Constructies - Gerelateerd

Prefab Japanse Villa Zenkei
Prefab Japans Paviljoen Furi Damu
Prefab Japanse Bungalow Jounetsu
Prefab Japans Tuinhuis Yokaze
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy Disclaimer
Formulier Versturen