japans bankje,prieel,prieeltje,prieeltjes,prieel hout,overdekt tuinbankje,japans prieel,japans tuinbankje,tuinprieel,koshikake,japanse architectuur,japans houtwerk,japans timmerwerk


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Koshikake Yokaze - Handgebouwde Japanse Tuinbank

 • prieeltjes
 • japans timmerwerk
 • japans tuinbankje
 • japanse architectuur
 • prieeltjes
 • prieel
 • overdekt tuinbankje
 • japans prieel
 • prieeltjes
 • japans timmerwerk
 • prieel hout
 • prieel

Algemene Informatie | Praktische Informatie

De traditionele tuinbank van de Japanse tuin
De esthetiek van de Japanse tuin op comfortabele wijze bewonderen is een essentieel onderdeel van de ervaring. Een uitgebreide tuinbank genaamd Koshikake (腰掛) kan hiervoor zorgen op een authentieke Japanse manier. Het zitgedeelte is volledig overdekt en tot bepaalde hoogte afgeschermd aan de zijkanten, wat goed beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden.

De Koshikake, ook wel bekend onder de volledige naam Koshikake Machiai (腰掛待合), is een kernelement van de traditionele Japanse theeceremonie en is in verscheidene vormen terug te vinden in vrijwel iedere theetuin. Deelnemers van de theeceremonie moeten wachten voor aanvang op het zitgedeelte van de Koshikake. Op deze wijze wordt de sfeer langzaam opgebouwd. De Japanse term Koshikake Yokoze verwijst naar dit ritueel en betekent vrij vertaald het ontmoetingsbankje.

Waarschijnlijk het meest belangrijke principe van de Japanse tuin is dat het een bepaalde natuurlijke essentie moet uitstralen. Dit omvat ook de Koshikake tot op zekere hoogte. Al zijn ze niet natuurlijk in hun vorm, ze bestaan voornamelijk uit natuurlijke elementen. In dit geval het houten element.

Zitten onder de vredige sterrenhemel vormde de inspiratie voor de Yokaze Koshikake. Het bewonderen van een mooi uitzicht over de Japanse tuin verlicht door de maan. Dat is de gedachte die de basis was voor de naam Yokaze (夜風), wat Japans is voor nachtbries.

Persoonlijk contact als de sleutel tot succes
Ieder project is uniek en vereist een eigen plan van aanpak. Dat is waarom wij u graag verzoeken om telefonisch contact met ons op te nemen als u vragen heeft of als u een afspraak wil maken. We luisteren altijd graag naar uw wensen en verwachtingen, terwijl we u van alle nodige informatie voorzien. Door persoonlijk contact kunnen we het optimale voor u betekenen, de sleutel tot succes.

Richtprijzen (Basismodel)
Handgebouwde Japanse Koshikake Yokaze zoals afgebeeld. Prijzen in euros en inclusief Btw. Plaatsing binnen Nederland. Plaatsen buiten Nederland op basis van offerte en nacalculatie. Overige ontwerp, uitvoeringen en maatwerk op aanvraag.

Koshikake Yokaze 13.500,00
Fundering 2.300,00
Tatakivloer 2.500,00
Plaatsen 2.400,00
Breed, diep, hoog 410x280x280 cm

 

Overige Constructies - Gerelateerd

Prefab Japanse Villa Zenkei
Prefab Japans Paviljoen Furi Damu
Prefab Japanse Bungalow Jounetsu
Prefab Japans Tuinhuis Yokaze
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy Disclaimer
Formulier Versturen