tuinontwerper,ontwerpen van een japanse tuin,tuinarchitect,tuinarchitectuur,japanse tuin ontwerpen,japans tuinontwerp,tuinaannemer,tuinontwerp laten maken,tuin en landschapsarchitectuur,landelijk tuinontwerp


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave

Japanse Tuin, Authentiek en Professioneel Ontwerp


 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp
 • japans tuinontwerp

De essentie van een Japanse tuin
Sinds de afgelopen jaren ontvangt de Japanse tuin steeds meer erkenning en lof onder westerse tuinontwerpers, hoveniers en hobbyisten. De stijl is zo uniek in vorm en regelgeving dat er weinig vergelijkbaars bestaat in de wereld van landschapsarchitectuur. Een Japanse tuin is zó veel meer dan een verzameling stenen, grind, beplanting en ornamenten. Bij een echte Japanse tuin draait het om de weloverwogen compositie gebaseerd op een zorgvuldige mix van esthetiek, traditionele filosofie, symboliek, natuur en nog veel meer. Deze compositie zal tot stand komen tijdens het essentiële ontwerpproces.

Om een authentieke Japanse tuin te realiseren worden er in het ontwerpproces verscheidene regels en richtlijnen gehanteerd die honderden jaren geleden zijn ontstaan in Japan. Het correct plaatsen van stenen en rotsen is bijvoorbeeld alleen mogelijk wanneer een tuinarchitect of hovenier beschikt over gespecialiseerde inzichten en de traditioneel regelgeving volledig begrijpt.

Natuurlijke elementen, met name water en steen, zijn onmisbaar binnen de Japanse tuin. Water symboliseert het leven en is constant in beweging, al is dit niet altijd zichtbaar. Stenen en rotsen zijn in tegenstelling tot water het ultieme voorbeeld van stilleven. Ze symboliseren vaak eilanden van kalmte of kliffen van het veilige vaste land in een grote oceaan vol leven. Deze oceaan kan de vorm aannemen van een vijver van water, maar wordt vaak ook nagebootst met grind dat op een speciale traditionele manier is geharkt om water te symboliseren. Water en stenen vormen als het ware de evenwichtige Yin en Yang verhouding binnen de Japanse tuin.

Een Japanse tuin kan verschillende vormen en maten hebben, als de compositie maar weloverwogen en correct is. Zelfs het kleinste tuinoppervlakte kan worden omgetoverd tot een volwaardige Japanse tuin. Bepaalde technieken kunnen worden toegepast om het optimale uit de beschikbare oppervlakte te halen. Zo kan de tuin worden opgedeeld in verschillende gebieden met elk een eigen atmosfeer en esthetische waarde die evenwichtig op elkaar aansluiten. Daarnaast kunnen hoogteverschillenen en vijvers ook zorgen voor een ruimtelijker ogende tuin.

Het perfecte ontwerp voor onze klant, onze Daimyō
Een traditionele Japanse tuin vormt het unieke verlengstuk van uw woon- en leefruimte. Onze tuinontwerpen worden altijd speciaal op maat ontwikkeld door onze tuinarchitect met gedegen kennis en gevoel voor de beschikbare ruimte. Vanzelfsprekend heeft u als klant, oftewel onze Daimyō, voldoende eigen inbreng en natuurlijk het laatste woord. Onze ervaring leert daarentegen dat onze tuinontwerpen bijna altijd voor de volle 100% worden uitgevoerd zoals in eerste instantie ontworpen.

Net als in het oude Japan staat de Daimyō, de eigenaar van de tuin, voor ons centraal. Tijdens de Japanse Edo periode, de tijd van de Samurai, hadden de Daimyō veel macht en woonde ze in de mooiste kastelen omringt door wonderschone tuinen. Dit is de grondslag van onze visie op het ontwikkelen van Japanse tuinen. Pas als de tuin perfect aansluit op de wensen van de Daimyō, onze klant, en het alle verwachtingen te boven gaat is onze missie geslaagd.

Het ontwerpproces
Het ontwerpproces is de eerste stap naar uw eigen Japanse tuin. We brengen graag een bezoekje aan uw locatie om de ruimte en omgeving in ons op te nemen. Dit bezoek geeft ons ook de mogelijkheid om de details van de tuin met u te bespreken. Wat zijn uw wensen? Hoe ziet u de tuin voor zich? Uw visie op de tuin zullen wij tot ons nemen om zo een Japanse tuin te ontwerpen die perfect bij u past.

Na het bezoek gaat onze tuinarchitect direct voor u aan de slag om het ontwerp van uw Japanse droomtuin te realiseren. Tijdens het ontwerpproces staan wij altijd in nauw contact met onze cliënt en houden hem of haar volledig op de hoogte. Wanneer het ontwerp is voltooid zouden wij dit graag op de best mogelijke manier aan u presenteren. Dit kan zowel op locatie als via een videogesprek. Wanneer u akkoord bent met het ontwerp, kunnen we samen de benodigde materialen en ornamenten uitzoeken bij ons tuincentrum in Boskoop en het constructieproces inplannen.

 

Japanse Tuinen - Gerelateerd

Yokoso Japanese Gardens Tuinontwerp
Yokoso Japanese Gardens Tuinaanleg
Yokoso Japanese Gardens Tuinonderhoud
Yokoso Japanese Gardens Onderhoudscontract
 


Contact Yokoso Japanese Gardens

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacy Disclaimer
Formulier Versturen