te koop, kopen, anko chozubachi, tsukubai opstelling, japans stenen waterornament, japanse waterschaal, japans waterbasin, japans wasbasin, japanse watersteen, japans antiek, nagoya, hirukawa steen, meiji periode

Weergave
Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010097
  • Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010097
  • Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010097
  • Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010097

Item omschrijving - YO03010097
Anko-ishi, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Ankō is het Japanse woord voor de vis die in Nederland bekend staat als de zeeduivel. Deze vis heeft erg veel weg van een steen en kan zich hierdoor goed camoufleren tussen de rotsen van de zeebodem. Het type Chōzubachi dat is vernoemd naar de zeeduivel staat gekenmerkt om zijn onregelmatige vormen. Geen enkele kant ziet er exact hetzelfde uit.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Meiji periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010097 70 cm 104 cm 33 cm € 1550.00

EUR: 1550.00  ≈  EUR:  1550.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#AnkoChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Nagoya #HirukawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-20%
Dohyo Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010280
-15%
Shikoku Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010024