Filter Zoeken

Chōzuya, Japanse Chōzubachi


  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112
  • Chōzuya, Japanse Chōzubachi - YO03010112

Item omschrijving - YO03010112
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Een Chōzuya (手水舎) is een klein paviljoen gelegen nabij de ingang van een Japans heiligdom, zoals een Shintoschrijn of Boeddhistische tempel. Chōzuya kun je vertalen als: de hut waar je, je handen wast. Dit omschrijft de functie op een perfecte manier. Het bevat namelijk een relatief grote Chōzubachi waar meerdere mensen tegelijk gebruik van kunnen maken. Het rituele wassen van de handen en reinigen van de mond bij een Chōzuya is een belangrijk deel van een respectvolle houding jegens het Japanse heiligdom dat je wenst te betreden.
Deze zeer unieke en speciale Chōzubachi was ooit onderdeel van een Chōzuya gelegen op heilige grond in Japan.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Edo-Meiji Periode

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     |      Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010112 60 cm 110 cm 60 cm € Item is Verkocht

EUR: 3200.00  ⇒  EUR:  Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020090
-10%
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010131
-15%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040