Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament ukubai, japankey, chozubachi, tetsubachi, chozu, chodzu, waterbowl, water, bowl, washbasin, wash, basin, watervat, waterstee, shishi odoshi, chōzubachi, tsukubai, japans waterornament, bamboe fontein, japanse waterornamenten, waterornament bamboe, japanse fontein, japanse waterbak, chozubachi, odoshi


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010158
  • Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010158
  • Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010158
  • Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010158
  • Fuji Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010158

Item omschrijving - YO03010158
Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Dit Chōzubachi type heet Fuji (富士), wat verwijst naar de bekendste vulkaan van Japan. De natuurlijke vorm van de Chōzubachi heeft veel weg van Mount Fuji waarbij het waterreservoir symbool staat voor de krater van de vulkaan.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Kurama Steen (鞍馬石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010158 45 cm 60 cm 47 cm € 1350.00

EUR: 1350.00  ≈  EUR:  1350.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Ukubai Japankey Chozubachi Tetsubachi Chozu Chodzu Waterbowl Water Bowl Washbasin Wash Basin Watervat Waterstee

 

Discount Corner
-15%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010184
-15%
Rankan, Japanse Stenen Brugpaal - YO07010138
-15%
Gifu Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010469