Koop Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai
  • Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010138
  • Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010138
  • Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010138
  • Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010138
  • Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - YO03010138

Item omschrijving - YO03010138 Fujigata, Japanse Chozubachi Tsukubai - Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Deze Chōzubachi soort heet Fujigata (富士型), wat Japans is voor Fuji vormig. Fuji verwijst naar de iconische Mount Fuji vulkaan. De Chōzubachi heeft een natuurlijke bergvorm die veel overeenkomsten heeft met Mount Fuji, wat resulteerde in deze passende naam.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Taikō steen (太閤石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010138 39 cm 47 cm 26 cm € 500.00

EUR: 500.00  ≈  EUR:  500.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#FujiChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #JapansAntiek #Nagoya #TaikoSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067