Filter Zoeken

Fuzen Zenigata, Japanse Chōzubachi Tsukubai


  • Fuzen Zenigata, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010073
  • Fuzen Zenigata, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010073
  • Fuzen Zenigata, Japanse Chōzubachi Tsukubai - YO03010073

Item omschrijving - YO03010073
Een Chōzubachi (手水鉢) is een ornament met een waterreservoir dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voor een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn. Chōzubachi betekent vrij vertaald waterreservoir voor de handen.

Deze Chōzubachi kan goed worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. Dit betekent dat er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst worden. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石). Daarnaast hoort aan de voorkant een Mae-ishi (前石). Als toevoeging op de stenen, kan er eventueel ook een stenen Oribe lantaarn worden opgesteld achter de Chōzubachi. Ook is een lepel van Bamboe een veelvoorkomend voorwerp in de Tsukubai opstelling. De wateraanvoer bij een Tsukubai kan op traditionele wijze worden geregeld door holle bamboestokken genaamd Takekakehi (竹筧). De term Tsukubai komt van het Japanse werkwoord Tsukubau (蹲う) wat bukken betekent. Een actie geassocieerd met nederigheid.

Dit type Chōzubachi staat bekend als de Fuzen Zenigata (布泉銭形). Fuzen is de Japanse uitspraak voor een antieke Chinese munt genaamd Bujian. Deze Chōzubachi is een exacte kopie van de Bujian munt in zowel de vorm als de symbolen die erop te zien zijn.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010073 59 cm 59 cm 32 cm € Item is Verkocht

EUR: 2100.00  ⇒  EUR:  Item is Verkocht

Discount Corner
-15%
Oosterijkse Siersteen - YO06020056
-15%
Deense Siersteen - YO06020014
-15%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040