Koop Garan, Japanse Fundatiesteen te koop, Authentieke Japanse Stapstenen te Koop

Zoeken
Garan, Japanse Fundatiesteen
  • Garan, Japanse Fundatiesteen - YO05010057

Item omschrijving - YO05010057 Garan, Japanse Fundatiesteen - Stapstenen, Fumi-ishi (踏み石) in het Japans, hebben een zeer interessante psychologische achtergrond. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie van bezoekers. Dit heeft invloed op hoe ze de tuin en omgeving tot zich nemen en ervaren. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat bezoekers niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert alvorens de theeceremonie begint.

Het pad van stapstenen is bedacht door de theemeester Sen no Rikyū (千利休), een zeer beroemd historisch figuur. Het originele idee achter de stapstenen was om zo de Zōri, oftewel Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin. De perfecte hoogte van een stapsteen is altijd een historisch discussiepunt geweest. Sen no Rikyū prefereerde een hoogte van 6 centimeter, terwijl andere bekende theemeesters als Furuta Oribe en Kobori Enshū de voorkeur gaven aan 5 centimeter en 3 centimeter.

Deze unieke soort stapstenen staan bekend als Garan fundatiestenen (伽藍礎石). Deze stenen werden vroeger gebruikt om massieve houten balken van tempels op te plaatsen. Garan fundatiestenen van afgebroken tempels zijn erg gewild onder Japanse hoveniers en worden vaak toegepast om splitsingen in paden van stapstenen aan te brengen. Het hergebruiken van materialen in de Japanse tuin komt veel voor en sluit mooi aan op het filosofische concept van Wabi-Sabi.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Edo Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05010057 93 cm 111 cm 13 cm € 2000.00

EUR: 2000.00  ≈  EUR:  Verkocht#Garan #FumiIshi #JapanseTempelStapsteen #TempelStapsteen #TempelFundatiesteen #TempelFunderingsteen #SplitsingStapsteen #GroteJapanseStapsteen #JapansAntiek #Nagoya #HirukawaSteen #EdoPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Kimachi Steen, Japanse Siersteen - YO06010157
-20%
Dokoro, Japanse Koperen Wierookbrander - YO23010135
-20%
Set Marui Kurama Tobi-ishi, Japanse Stapstenen - YO05010064