Gion Matsuri, Japanse Siersteen namental, rocks, japankey, tama, ishi, karesansui, zenkishiki, shitennouseki, doujiseki, nanatsu, ishi, sute, ishi, ishigumi, iwagumi, kazari, ishi, boulder, rot, stenen, siersteen, sierstenen, tuinstenen, stenen tuin, tuin steen, rotsen, zen tuin, grote stenen, stenen voor tuin


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Gion Matsuri, Japanse Siersteen
  • Gion Matsuri, Japanse Siersteen - YO06010221
  • Gion Matsuri, Japanse Siersteen - YO06010221
  • Gion Matsuri, Japanse Siersteen - YO06010221
  • Gion Matsuri, Japanse Siersteen - YO06010221
  • Gion Matsuri, Japanse Siersteen - YO06010221

Item omschrijving - YO06010221
Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit is hoe het aanleggen van Japanse tuinen wordt omschreven door de Sakuteiki, het oudste document over de Japanse tuin. De zin is oud Japans en betekent het zetten van stenen. De belangrijke rol van stenen en rotsen wordt hiermee sterk benadrukt.

Het correct toepassen van sierstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van zo goed als elke Japanse tuin. Voordat de rest van de tuin kan worden aangelegd moeten de rotsen en stenen worden geplaatst. Wij noemen dit de backbone of Kikotsu (気骨) van de tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Hier spelen stenen en rotsen een significante rol, aangezien het elementen betreft, die rechtstreeks en onbewerkt uit de natuur afkomstig zijn.

Deze zeer unieke siersteen is gegraveerd ter gelegenheid van het Gion Matsuri festival dat jaarlijks in Kyoto wordt gehouden. Dit is hoogstwaarschijnlijk het bekendste festival van heel Japan en heeft de voornaamste functie om te zuiveren en kwade geesten te verdrijven. De gegraveerde tekst is Gion Matsuri Yoiyama (祇園祭宵山). Yoiyama verwijst naar de drie dagen voor de grote festival parade wanneer grote stukken van de binnenstad van Kyoto alleen voor voetgangers toegankelijk zijn.

De authentieke Japanse sierstenen uit de gehele collectie worden met de hand geselecteerd door onze kundige partners in Japan. Op deze manier zijn wij er zeker van dat wat wij aanbieden van de hoogst mogelijke kwaliteit is, om zo echte hoogwaardige Japanse tuinen te kunnen aanleggen.

Specificaties
• Herkomst: Kyoto, Kyoto prefectuur
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010221 55 cm 87 cm 27 cm € 2250.00

EUR: 2250.00  ≈  EUR:  2250.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Namental Rocks Japankey Tama Ishi Karesansui Zenkishiki Shitennouseki Doujiseki Nanatsu Ishi Sute Ishi Ishigumi Iwagumi Kazari Ishi Boulder Rot

 

Discount Corner
-15%
Deense Siersteen - YO06020014
-15%
Gifu Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010469
-15%
Oosterijkse Siersteen - YO06020056