Filter Zoeken

Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn


  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024
  • Hiroshima Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010024

Item omschrijving - YO23010024
In Japan zien mensen een metalen lantaarn als heilige lichtbron. Ze worden hierdoor vaak gebruikt bij Boeddhistische tempels of Shinto schrijnen. Maar ook bij mensen thuis, in de tuin of zelfs binnen, zorgt een authentieke metalen lantaarn voor veel sfeer. De verlichting in de lantaarn kan op meerdere manieren worden geregeld, zoals bijvoorbeeld met een kaars. Het is gebruikelijk om de lantaarn op te hangen. De naam in het Japans is dan ook Tsuridōrō (釣り灯籠), wat hangende lantaarn betekent. Uiteraard is de lantaarn ook meer dan geschikt om neergezet te worden. Een Tsuridōrō is dus een uniek multifunctioneel ornament met verschillende variatiemogelijkheden.

Deze specifieke Tsuridōrō vindt zijn oorsprong in de prefectuur van Hiroshima. De lantaarn staat op drie poten en heeft een zeer rustieke uitstraling. Vanwege zijn oorsprong staat de lantaarn bekend als de Hiroshima-ken Tetsudōrō (広島県の鉄灯籠), oftewel de metalen lantaarn van Hiroshima prefectuur. De benamingen Tsuridōrō en Tetsudōrō worden door elkaar heen gebruikt, waarbij Tsuridōrō een hangende lantaarn en Tetsudōrō een metalen lantaarn betekent.

Specificaties
• Herkomst: Onomichi, Hiroshima prefectuur
• Materiaal: Gietijzer
• Leeftijd: Shōwa Periode
• Conditie: Roestig

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010024 21 cm 21 cm 35 cm € Item is Verkocht

EUR: 775.00  ⇒  EUR:  Item is Verkocht

Discount Corner
-10%
Ranma Fushichō, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010129
-15%
Benikamo Steen, Japanse Siersteen - YO06010185
-20%
Aoishi Steen, Japanse Siersteen - YO06010143