Filter Zoeken

Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen


  • Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010471
  • Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010471
  • Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010471
  • Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010471
  • Ibiguro Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010471

Item omschrijving - YO06010471
Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Deze drie stenen vormen samen een Sanzonseki opstelling. Sanzonseki (三尊石) kan worden vertaald als de drie Boeddha stenen en is, zoals de naam doet vermoeden, gebaseerd op Boeddhistische filosofie. De grootste steen in het midden representeert Boeddha, terwijl de twee stenen aan de zijkant volgelingen met een ondersteunende functie symboliseren. De Sanzonseki opstelling kan worden gezien in vele tuinen in Japan, soms met nog meer kleine stenen er omheen.

Ibiguro stenen hebben een donkergrijze tot zwarte kleur en zijn afkomstig uit de Ibigawa rivier in Gifu prefectuur. De naam van de steensoort is erg toepasselijk aangezien het verwijst naar zowel deze rivier als de kleur zwart. Sommige Ibiguro stenen bevatten veel ijzer wat een natuurlijke rustieke uitstraling geeft.

Specificaties
• Herkomst: Ibigawa, Gifu prefectuur, Japan
• Materiaal: Ibiguro Steen (揖斐黒石)
• Hoeveelheid Stenen: Drie
• Afmetingen zijn van de grootste steen

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010471 38 cm 62 cm 28 cm € 775.00

EUR: 775.00  ⇒  EUR:  775.00


Info Aanvragen Shopping CartDiscount Corner
-10%
Set Hirukawa Tobi-ishi, Japanse Stapstenen - YO05010068
-15%
Koi Beeld, Japans Keramisch Ornament - YO07010040
-10%
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130