te koop, kopen, ishiusu, antieke molensteen, tobi ishi, fumi ishi, tobi ishi, nori no ishi, yaku ishi, roji stapsteen, theetuin stapsteen, japanse stapsteen, stapsteen, graniet

Zoeken
Ishiusu, Antieke Molenstenen
  • Ishiusu, Antieke Molenstenen - YO05020012
  • Ishiusu, Antieke Molenstenen - YO05020012

Item omschrijving - YO05020012
Ishiusu, Antieke Molenstenen - Stapstenen, Tobi-ishi (飛石) in het Japans, zijn een onmisbaar element van de traditionele Japanse tuin. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie. Dit heeft een positieve invloed op hoe men de tuin ervaart en tot zich neemt. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat mensen niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert alvorens de theeceremonie begint.

Het pad van stapstenen werd geintroduceerd door theemeester Sen no Rikyū, een zeer beroemd historisch figuur. Het originele idee achter de stapstenen was om zo de Zōri, traditionele Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin.

Deze oude molenstenen, Ishiusu (石臼) in het Japans, werden ooit gebruikt om graan of rijst mee te vermalen. Maar nu worden ze gebruikt als zeer authentieke stapstenen. Het hergebruiken van materialen in de Japanse tuin komt veel voor en sluit mooi aan op het esthetische concept van Wabi-Sabi.

Specificaties
• Herkomst: China
• Materiaal: Graniet
• Prijs: Per stuk

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05020012 50 cm 50 cm 60 cm € 375.00

EUR: 375.00  ≈  EUR:  375.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#Ishiusu #AntiekeMolensteen #TobiIshi #FumiIshi #TobiIshi #NoriNoIshi #YakuIshi #RojiStapsteen #TheetuinStapsteen #JapanseStapsteen #Stapsteen #Graniet Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176
-15%
Oribe Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010137