Koop Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn te koop, Authentieke Japanse Stenen Lantaarns te Koop

Zoeken
Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010421
  • Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010421
  • Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010421
  • Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010421
  • Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010421

Item omschrijving - YO01010421 Izumo Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanse tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

Deze unieke ruwe stenen lantaarn staat bekend onder twee namen: Yamadōrō (山灯籠), wat berglantaarn betekent, en Nozura-dōrō (野面灯籠) wat letterlijk kan worden vertaald als lantaarn van ruw steen. Deze karakteristieke lantaarnsoort bestaat voor het grootste deel uit ongepolijst steen. Dit geeft de lantaarn een natuurlijk en rustiek voorkomen waardoor hij volledig kan opgaan in een tuin of landschap. Een belangrijk principe van de traditionele Japanse tuin is dat het de ware essentie van de natuur moet nabootsen. Iets waar een lantaarn als de Yamadōrō een significante bijdrage aan kan leveren.

Specificaties
• Herkomst Izumo, Shimane prefectuur, Japan
• Materiaal: Kimachi steen (来待石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010421 32 cm 53 cm 85 cm € 1650.00

EUR: 1650.00  ≈  EUR:  1650.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#IzumoNozuradoro #JapanseStenenLantaarn #Yamadoro #JapanseToro #JapanseTuinlantaarn #JapanseGranietenLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseRuwsteenLantaarn #NatuurlijkeStenenLantaarn #Izumo #KimachiSteen #ShowaPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Shikoku Yamadoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010297
-10%
Kaku Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010309
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256