Filter Zoeken

Kaidori Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn


  • Kaidori Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047

Item omschrijving - YO23010047
Metalen lantaarns worden in Japan gezien als heilige lichtbron. Een veel gebruikte manier om kwade geesten af te schrikken. Hierdoor zijn ze terug te vinden bij tempels en shrines door het hele land. Maar ook bij mensen thuis of in de tuin komen ze veel voor.

De meeste Japanse metalen lantaarns kunnen worden neergezet, maar het is gebruikelijk dat ze aan een ketting worden opgehangen. Hier komt de naam Tsuridōrō (釣り灯籠) vandaan, wat Japans is voor hangende lantaarn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het licht in de lantaarn te verzorgen. Denk aan een kaars of olielamp, maar ook elektrisch is meestal een goede optie. Het licht dat straalt vanuit de lantaarn, en de silhouetten die hierdoor ontstaan, zorgen voor een bijzonder warme sfeer.

Deze specifieke Tsuridōrō is bijzonder antiek en in zeer mooie staat. Tijdens de Japanse Meiji periode is deze lantaarn gemaakt met hoogstwaarschijnlijk een kooi voor vogels als basismodel. De classificatie Kaidori (飼い鳥), het Japanse woord voor huiselijke vogel, hoort bij dit model. Met een unieke vorm en intrigerende graveringen heeft deze Tsuridōrō een erg authentieke uitstraling.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Koper
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Uitstekend

Verzend- en Betaalinformatie
Wilt u een bestelling bij ons plaatsen? Dan berekenen wij graag de transportkosten voor u. Dit is een noodzakelijke stap aangezien onze producten erg variëren in grootte en gewicht. Als u de transportkosten accepteert, maken wij een factuur voor u met daarin alle details van de bestelling. Betalingen kunnen worden verricht door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, creditcard en Google Pay. Nadat uw betaling is ontvangen zullen wij de bestelling voorbereiden op transport terwijl wij u goed op de hoogte houden tijdens het gehele proces.

Certificate of Authenticity
Alle antieke Japanse stukken kunnen worden voorzien van een gratis digitaal echtheidscertificaat. Dit document geeft een gedetailleerd overzicht van de eigenschappen als de leeftijd, herkomst, materiaal, dimensies en de vastgestelde waarde. Alle informatie op dit certificaat is geverifieerd door meerdere specialisten en onze Japanse partners om zo de authenticiteit te waarborgen.

Model en afmeting     | Toon extra info...

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010047 28 cm 28 cm 37 cm € 1175.00

EUR: 1175.00  ⇒  EUR:  1175.00


Info Aanvragen Shopping CartDiscount Corner
-20%
Tora-zō, Japans Antiek Tijgerstandbeeld - YO07010101
-10%
Ranma Suzaku, Antiek Japans Houtwerkpaneel - YO23010130
-20%
Sagan Zandsteen, Japanse Siersteen - YO06010220