te koop, kopen, kaidori tsuridoro, japanse metalen lantaarn, japanse hanglantaarn, japanse hangende lantaarn, japanse tempellantaarn, japanse buddhistische lantaarn, japanse schrijn lantaarn, japans antiek, nagoya, koper, meiji periode

Zoeken
Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn
  • Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047
  • Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010047

Item omschrijving - YO23010047
Kaidori Tsuridoro, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - Metalen lantaarns worden in Japan gezien als heilige lichtbron. Een veel gebruikte manier om kwade geesten af te schrikken. Hierdoor zijn ze terug te vinden bij tempels en shrines door het hele land. Maar ook bij mensen thuis of in de tuin komen ze veel voor.

De meeste Japanse metalen lantaarns kunnen worden neergezet, maar het is gebruikelijk dat ze aan een ketting worden opgehangen. Hier komt de naam Tsuridōrō (釣り灯籠) vandaan, wat Japans is voor hangende lantaarn. Er zijn verschillende mogelijkheden om het licht in de lantaarn te verzorgen. Denk aan een kaars of olielamp, maar ook elektrisch is meestal een goede optie. Het licht dat straalt vanuit de lantaarn, en de silhouetten die hierdoor ontstaan, zorgen voor een bijzonder warme sfeer.

Deze specifieke Tsuridōrō is bijzonder antiek en in zeer mooie staat. Tijdens de Japanse Meiji periode is deze lantaarn gemaakt met hoogstwaarschijnlijk een kooi voor vogels als basismodel. De classificatie Kaidori (飼い鳥), het Japanse woord voor huiselijke vogel, hoort bij dit model. Met een unieke vorm en intrigerende graveringen heeft deze Tsuridōrō een erg authentieke uitstraling.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Koper
• Leeftijd: Meiji Periode
• Conditie: Uitstekend

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO23010047 28 cm 28 cm 37 cm € 1175.00

EUR: 1175.00  ≈  EUR:  Item is Verkocht#KaidoriTsuridoro #JapanseMetalenLantaarn #JapanseHanglantaarn #JapanseHangendeLantaarn #JapanseTempellantaarn #JapanseBuddhistischeLantaarn #JapanseSchrijnLantaarn #JapansAntiek #Nagoya #Koper #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-25%
Saimyo-ji Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010067
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176