Koop Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament te koop, Authentieke Japanse Stenen Tsukubai Waterornamenten te Koop

Zoeken
Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament
  • Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010302
  • Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010302
  • Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010302
  • Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010302
  • Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - YO03010302

Item omschrijving - YO03010302 Kasagata Chozubachi, Japanse Tsukubai Waterornament - Een Chōzubachi (手水鉢) is een waterornament dat veel voorkomt in de traditionele Japanse tuin. Het wordt gebruikt voor het rituele handenwassen en het reinigen van de mond voordat een persoon mag deelnemen aan de theeceremonie of heilige grond mag betreden. Het woord Chōzubachi betekent letterlijk: Waterschaal voor de handen.

Deze Chōzubachi kan erg mooi worden toegepast in de traditionele Tsukubai opstelling. In deze authentieke set-up worden er specifieke functionele stenen genaamd Yaku-ishi (役石) om de Chōzubachi heen geplaatst. De stenen aan de linker- en rechterzijde heten Teshoku-ishi (手燭石) en Yuoke-ishi (湯桶石), terwijl de stapsteen aan de voorkant Mae-ishi (前石) wordt genoemd. Een stenen Ikekomi lantaarn kan tevens achter Chōzubachi worden geplaatst samen met een boom en verscheidene planten. Daarnaast worden bamboo elementen als een Shishi Odoshi watertoevoer en Hishaku lepel vaak verwerkt in de opstelling.

De term Tsukubai is een vervoeging van het werkwoord Tsukubau (蹲う) wat buigen of bukken betekent. Dit verwijst niet alleen naar het praktische gebruik van de opstelling, maar benadrukt ook het belang van nederigheid. Een aspect dat gezien kan worden als de kern van de Japanse maatschappij en cultuur.

Deze unieke Chōzubachi is in werkelijkheid een oud onderdeel van een stenen lantaarn, namelijk het dak genaamd Kasa. Dit is waar de naam Kasagata (笠形) vandaan komt, wat Japans is voor Kasa-vormig. Het hergebruiken van oude materialen als dit in een Japans landschap is een perfect voorbeeld van de toepassing van het esthetische concept van Wabi-Sabi.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur, Japan
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)
• Leeftijd: Meiji Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO03010302 75 cm 75 cm 21 cm € 2950.00

EUR: 2950.00  ≈  EUR:  2950.00


Vraag om Advies Direct Bestellen Winkelwagen ?

#KasagataChozubachi #TsukubaiOpstelling #JapansStenenWaterornament #JapanseWaterschaal #JapansWaterbasin #JapansWasbasin #JapanseWatersteen #HergebruikteBasin #JapansAntiek #Nagoya #HirukawaSteen #MeijiPeriode Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Shikoku Kutsunugi-ishi, Japanse Stapsteen - YO05010016
-15%
Mikage Ishibashi, Stenen Brug - YO04020010
-20%
Kimachi Steen, Japanse Siersteen - YO06010157