te koop, kopen, kikko seki stapsteen, tobi ishi, fumi ishi, ichiban ishi, hatsu no ishi, japanse stapsteen, japanse veranda steen, vlakke japanse stapsteen, brede japanse stapsteen, grote stapsteen, schildpadschild steen, nagoya, hirukawa steen

Weergave
Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen
  • Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - YO05010039
  • Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - YO05010039
  • Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - YO05010039
  • Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - YO05010039
  • Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - YO05010039

Item omschrijving - YO05010039
Kikkou Seki Stapsteen, Japanse Stapsteen - Stapstenen, Fumi-ishi (踏み石) in het Japans, hebben een zeer interessante psychologische achtergrond. In tegenstelling tot een tuinpad, vraagt het lopen over stapstenen meer concentratie van bezoekers. Dit heeft invloed op hoe ze de tuin en omgeving tot zich nemen en ervaren. Daarnaast zorgen stapstenen ervoor dat bezoekers niet naast elkaar kunnen lopen, waardoor ze minder zijn afgeleid. In een theetuin zorgt dit er ook voor dat niet iedereen tegelijk bij het theehuis arriveert alvorens de theeceremonie begint.

Het pad van stapstenen is bedacht door de theemeester Sen no Rikyū (千利休), een zeer beroemd historisch figuur. Het originele idee achter de stapstenen was om zo de Zōri, oftewel Japanse slippers, schoon en droog te houden tijdens het lopen door de tuin. De perfecte hoogte van een stapsteen is altijd een historisch discussiepunt geweest. Sen no Rikyū prefereerde een hoogte van 6 centimeter, terwijl andere bekende theemeesters als Furuta Oribe en Kobori Enshū de voorkeur gaven aan 5 centimeter en 3 centimeter.

Deze uiterst unieke stapsteen is bewerkt als een Kikkou Seki. Kikkou Seki stenen (亀甲石) zijn erg bekend in de traditionele Japanse tuin. Ze zijn te herkennen aan de karakteristieke natuurlijke barsten die samen een zeer unieke steensoort vormen. Kikkou is Japans voor het schild van een schildpad, iets waar de patronen op de steen sterk aan doen denken.

De stapsteen kan erg mooi worden toepast als het begin of einde van een pad stapstenen. Daarnaast kan het ook op authentieke wijze worden verwerkt in een splitsing van stapstenenpaden.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Hirukawa steen (蛭川石)

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO05010039 49 cm 56 cm 9 cm € 450.00

EUR: 450.00  ≈  EUR:  Item is Verkocht#KikkoSekiStapsteen #TobiIshi #FumiIshi #IchibanIshi #HatsuNoIshi #JapanseStapsteen #JapanseVerandaSteen #VlakkeJapanseStapsteen #BredeJapanseStapsteen #GroteStapsteen #SchildpadschildSteen #Nagoya #HirukawaSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-20%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020100
-20%
Sanbaseki Steen, Japanse Siersteen - YO06010195
-15%
Sanbaseki Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010472