Koop Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen te koop, Authentieke Japanse Stenen, Keien en Rotsen te Koop

Zoeken
Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478
  • Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - YO06010478

Item omschrijving - YO06010478
Kimachi Steen Sanzonseki Set, Japanse Sierstenen - Het eerste handboek voor de Japanse tuin, de Sakuteiki, omschrijft het aanleggen van tuinen als: Ishi wo taten koto (石を立てん事). Dit betekent het rechtop plaatsen van stenen, wat de belangrijke rol van deze elementen binnen de Japanse tuin sterk benadrukt.

Het correct toepassen van tuinstenen, Niwaishi(庭石) in het Japans, vormt de basis van praktisch elke Japanse tuin. De plaatsing van stenen en rotsen wordt vrijwel altijd als eerste bepaald, waarna de tuin gevormd wordt samen met alle elementen er omheen. Hierdoor staan stenen en rotsen ook wel bekend als de Kikotsu (気骨), oftewel ruggengraat, van de Japanse tuin.

Een authentieke Japanse tuin dient een bepaalde natuurlijke essentie na te bootsen. Stenen en rotsen zijn een significant onderdeel van dit principe aangezien het pure elementen betreft, rechtstreeks uit de natuur afkomstig.

Deze drie stenen vormen samen een Sanzonseki opstelling. Sanzonseki (三尊石) kan worden vertaald als de drie Boeddha stenen en is, zoals de naam doet vermoeden, gebaseerd op Boeddhistische filosofie. De grootste steen in het midden representeert Boeddha, terwijl de twee stenen aan de zijkant volgelingen met een ondersteunende functie symboliseren. De Sanzonseki opstelling kan worden gezien in vele tuinen in Japan, soms met nog meer kleine stenen er omheen.

Kimachi steen is een authentieke soort Japans zandsteen die van oorsprong komt uit Kimachi nabij Lake Shinji in de stad Matsue, Shimane prefectuur. De soort heeft een ruwe textuur en is erg absorberend waardoor er gemakkelijk planten als mos op kunnen groeien. De steensoort staat bekend om het gebruik voor Izumo lantaarns, vernoemend naar de buurstad van Matsue waar ze worden gemaakt, Izumo.

Specificaties
• Herkomst: Kimachi, Matsue, Shimane prefectuur, Japan
• Materiaal: Kimachi steen (来待石)
• Hoeveelheid Stenen: Drie
• Afmetingen zijn van de grootste steen

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO06010478 53 cm 85 cm 55 cm € 1325.00

EUR: 1325.00  ≈  EUR:  1325.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

#KimachiSanzonsekiSet #SanzonsekiSet #BoeddhistischeStenen #JapanseSiersteen #JapanseSteen #JapanseTuinsteen #JapanseTuinrots #JapanseRotstuinSteen #KaresansuiSteen #KaresansuiRots #NiwaIshi #Zenkishiki #Shitennouseki #Doujiseki #NanatsuIshi #SuteIshi #Ishigumi #Iwagumi #KazariIshi #MiddelgroteSteen #Matsue #KimachiSteen Copy

 

Check out our Discount Corner for great bargains Bekijk onze 'Discount Corner' voor scherpe aanbiedingen
-15%
Miyoshi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010266
-15%
Yoshino Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010256
-20%
Kasuga Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010176