Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn nterns, japankey, ishidoro, ishidourou, dourou, doro, tourou, toro, da, japanse stenen lantaarn, stenen lantaarn, japanse tuinlantaarn, granieten lantaarn


Verzending vanuit Boskoop, Nederland Verzending vanuit Boskoop, Nederland Gratis professioneel advies Gratis professioneel advies Grootste authentieke collectie buiten Japan Grootste authentieke collectie buiten Japan
Weergave
Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn
  • Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010223
  • Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010223
  • Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010223
  • Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010223
  • Kodai Yukimi Gata Ishidoro, Japanse Stenen Lantaarn - YO01010223

Item omschrijving - YO01010223
Stenen lantaarns, Ishidōrō (石灯籠) in het Japans, zijn zonder twijfel het meest karakteristieke onderdeel van de traditionele Japanese tuin. Het fenomeen is meer dan duizend jaar geleden ontstaan in China, vanwaar het via Korea ook onderdeel werd van de traditionele Japanse cultuur. Ieder Japans heiligdom, zoals een Boeddhistische tempel of Shintoschrijn, maakt gebruikt van stenen lantaarns als heilige lichtbron. Tijdens de 16de eeuw werden stenen lantaarns zeer populair onder Japanse theemeesters en werden ze toegepast in theetuinen om het pad naar het theehuis te verlichten. Sindsdien is er altijd wel een of meerdere stenen lantaarns te vinden in bijna elke traditionele Japanse tuin.

Een Japanse stenen lantaarn bestaat uit meerdere losse onderdelen die zorgvuldig op elkaar gestapeld dienen te worden. De perfecte balans die hierdoor ontstaat maakt de lantaarn tot een zeer stevig en houdbaar geheel.

De Yukimi Gata Ishidōrō (雪見型石灯籠) is de bekendste lantaarn die laag bij de grond staat. Yukimi is Japans voor het zien van sneeuw. Deze naam is gebaseerd op het feit dat de Kasa (傘) of hoed van de lantaarn tijdens de koude winter dagen bedekt kan raken met sneeuw. Wat makkelijker te zien is dan bij de meeste andere lantaarns. Hierdoor staat de Yukimi lantaarn ook wel bekend als de sneeuwlantaarn.

De Kodai Yukimi Gata stenen lantaarn is een eeuwenoude variatie op de Yukimi lantaarn. Het Japanse woord Kodai (古代) betekent tijden van lang geleden, wat refereert naar de oude achtergrond van de variant. De lantaarn staat op vier poten en de Hibukuro heeft een mooi rasterwerk.

Specificaties
• Herkomst: Nagoya, Aichi prefectuur
• Materiaal: Shirakawa steen (白川石)
• Leeftijd: Shōwa Periode

Model en afmetingen

Model: Breed: Diep: Hoog: Prijs:
YO01010223 76 cm 76 cm 82 cm € 2400.00

EUR: 2400.00  ≈  EUR:  2400.00


Vraag om Advies Direct Bestellen In Shopping Cart ?

Nterns Japankey Ishidoro Ishidourou Dourou Doro Tourou Toro Da

 

Discount Corner
-15%
Rankan, Japanse Stenen Brugpaal - YO07010138
-20%
Ierse Kustensteen Kalksteen, Siersteen - YO06020100
-15%
Marugata Tsuridōrō, Japanse Antieke Metalen Lantaarn - YO23010048